Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

12.01.07

Erori în întreţinerea blog-ului

Posted in WordPress at 4:46 am by rast

Am găsit pe Internet, într-un ziar de circulaţie naţională, nu dau nume că nu vreau să-i fac reclamă gratuită :) , dar îl găsiţi în pagina 2 la trafic.ro, la categoria: ştiri, 10 erori în întreţinerea unui blog. Şi vreau să văd/analizez/întreb şi pe dvs., cititorii blog-ului, cum se aplică ele la blog-ul de faţă.

1. Surprize, surprize! Între mine şi Andreea Marin este sunt :) mari deosebiri. În primul rând de look exterior, eu sunt la extrema cealaltă: oleacă mai frumos ca drak :) .

Articolul ne-citat, dar citit de mine, se referă, în acest prim punct, la animaţia din blog, spunând că o animaţie prea dinamică poate deveni obositoare. Nu este deloc animaţie pe blog. Poate chiar lipsa ei poate constitui o eroare.

Mai zice că efectele muzicale pot fi nefaste dacă blog-ul este accesat de la servici. Pentru cine n-a aflat :) , boxele au un buton de start/stop, nu mai pun la socoteală cablul de alimentare cu al lui ştecher!

2. “O dăm anonimă!” Contactul şi identitatea autorului nu au voie să lipsească.

La acest blog lipsesc, dar nu lipsesc cu desăvârşire :) . Nu le-am făcut publice, prea vizibile, pentru a mă proteja de spam; dar pentru curioşi am lăsat “o portiţă” spre un CV în care sunt toate datele. Cu excepţia numărului de la pantofi/bocanci/adidaşi, pe care l-am publicat şi pe blog :) .

3. Sex-appeal! Se referă, zice autorul, la aspectul grafic, care ar trebui să fie simplist. Nu înţeleg legătura cu sex-ul dar, oricum, designul este şi va rămâne simplu.

4. Profesionalism! Zice, citez (copz-paste ca nesimţitu’ :) ) “un blog profesionist nu are ce căuta pe o platformă de blogging. Locul lui este pe propriul domeniu!”.

Deja am îndoieli că autorul articolului “ştie ce vorbeşte”. Pentru mine profesionalism nu este sinonim cu profesionist! Oricum mă semi-încadrez! :) este pe un sub-domeniu!

Vă place aşa?

5. Jaloane! Iar copy-paste: “Uneori lipsesc organizarea tematică a informaţiei şi linkurile spre subiectele mai importante, care ar putea ajuta vizitatorul să se orienteze mai bine.”

BINGO! Un deficit al platformelor de blogging, inclusiv al WordPress-ului iar, la cazul general, al CMS-urilor existente. Deficienţa este uarecum “cârpită” cu o sumedenie de plugin-uri. Nu-mi plac cârpelile de nici un fel! Cu riscul supărării vizitatorilor.

6. Postări sporadice. Pentru a fideliza vizitatorii, postările trebuie făcute în aelaşi ritm.

Da! Poate dacă ai un blog din care îţi câştigi măcar o parte din banii necesari supravieţuirii pe aceste meleaguri. Dacă ai un job permanent (full-time), destul de solicitant, “nu-ţi mai arde” să postezi pe blog în ritm cotidian. Sau, ai putea s-o faci, dar post-urile nu vor mai fi aşa bine gândite, cu subiecte k lumea alese, ci vor fi nişte vorbe… şi poţi pierde clienţi vizitatori.

7. Înghesuială advertorială. “Prea multe reclame pe blog”… nu-i cazu’ :) . Nu văd înghesuială, să vrea careva, să-şi facă reclamă pe blob-ul meu. Aş fi receptiv la astfel de propuneri.

8. Prea multe ferestre. “… unii bloggeri optează pentru deschiderea link-urilor în noi ferestre, ceea ce, de obicei, agasează vizitatorii.”… am făcut lucrul ăsta numai acolo unde mi s-a părut a conferi o navigare mai uşoară. Încărcarea unei pagini durează. Dacă laşi aceeaşi fereastră, iar vizitatorul vrea să revină la pagina de unde a plecat, se pierde ceva timp (discutabilă chestiunea funcţie de setările chache-ului). Pentru o fereastră nouă, click pe X-ul din dreapta-sus şi gata!

9. Feed-back. Citez: “Ca şi cum ar posta doar de amorul artei, unii bloggeri uită să mai verifice traficul şi temele cele mai vizitate”. Păăăăăăi! Fiecare blogger are blog din motivele personale proprii şi particulare  :) . Dacă nu-l interesează traficul şi temele cele mai vizitate?

Probabil autorul acestui articol este o persoană mai tânără care crede că blog-ul este o metodă de a “make money”. Nu! Blog-ul a pornit de la altă idee dar cum totul în ziua de azi se reduce la bani, a devenit şi blog-ingul o metodă de a face bani.

10. Momeala. Citez: “În locul unor disertaţii extrem de lungi, bloggerii şi-ar vinde marfa mai bine dacă şi-ar exploata subiectul pas cu pas, angrenând şi cititorii în dezvoltarea temei.”… punctul ăsta nu-l mai comentez. E prea de tot! Mă duc la pagina web a articollului să-i citesc şi reţin numele autorului: dispune de minte creaţă!  :)

11 Comments »

 1. daniela Said:

  December 1, 2007 at 6:55 am

  Dintr-o data am constatat ca viata e frumoasa ,si trebuie/merita traita /simtita , pentru ca este un dar , un dar de la Dumnezeu.

  Blestemul nostru al femeilor este ca suntem prea multe fata de numarul baietilor/barbatilor iar ei saracii avand o oferta atat de bogata nu mai stiu ce sa aleaga ,aleg dupa ambalaj si apoi constata ca inauntru nu este ce au sperat sa gaseasca si vine , dezamagirea , deziluzia.

  O expresie a” scriitorului” acestui articol :”oleaca mai frumos ca drak “mi-a adus aminte de o vorba a tatalui meu care zicea asa : “barbatul trebuie sa fie putin mai frumos ca drak ” dar sa fie bun si sa te iubeasca “si mi-a intrat in cap , sunt un copil ascultator al parintilor mei.

  Si cand cred ca am gasit in sfarsit omul potrivit imi scapa printe bloguri pardon degete.

  Ce pakt ,nasol de mine , mi s-a mai zis asta chiar si pe aici , acum chiar cred.

  Speranta moare ultima , cat traiesi mai exista o sansa !!!

  Si mi-a mai zis : niciodata sa nu renunti , sa lupti pentru ceea ce-ti doresti.
  Zodia in care am venit pe lume imi este favorabila pentru asta, este una dintre cele mai puternice din cele 12 , insa are si aceasta zodie defecte si calitati, sa vedem cine pe cine invinge , eu sper ca binele sa invinga !
  ;) )
  ” Iubirea pe care trebuie sa o pazesti ,nu reprezinta nimic.” Octavian Paler

  iar Camil Ptrescu:

  “Asa e dragostea….Un joc stupid,murdar, masluit…..Nu intri fara sa dai socoteala intr-un asemenea joc” Probabil stie el ceva .

 2. rast Said:

  December 1, 2007 at 12:55 pm

  > Dintr-o data am constatat ca viata e frumoasa
  Parca spuneai ca ai trecut de 40 de ani! Abia la varsta asta ai aflaaaat?

  > aleg dupa ambalaj si apoi constata ca inauntru
  Daca-s fraieri… asa le trebuie!

  > mi-a adus aminte de o vorba a tatalui meu
  Nu este o vorba a tatalui! Este o vorba din batrani, stiuta pe varii meleaguri carpatine.

  > dar sa fie bun si sa te iubeasca
  Cum sa fie bun! Doar nu vrei sa-l pui in sarmale!!! :) :) :)

 3. daniela Said:

  December 2, 2007 at 12:40 am

  Si care e problema daca eu am constatat acum ?
  Poate am avut o problema in a face descoperirea asta un timp!, sau nu m-a interesat cum nu sunt nici altii interesati .
  Exista petic pentru fiecare sac ,sau invers!!!! ;) )

  Si ca sa-ti spun un mare …mare secret :vizitand aceasta proprietate am intrat sa zic asa sa fac filozofia vietii , si cum propozitia este o gandire spusa sau scrisa mi s-a intamplat sa mai si gandesc ce am scris iar de la gand la fapta exista un drum pe care poti sa-l parcurgi sau nu , dar este un drum care se deschide in fata ta.
  Eu o sa fac unul imediat, dupa ce se usuca parul ca m-am spalat pe cap .
  Vai ce intimitati ! ;) )
  Am baut o cafea rea astazi , nu mi-a placut .
  A!!!! de pus la sarmale.: O vorba din batrani zice sa-l pui “la rana “,
  vorba zice nu eu, cum o fi asta ?! ,voi vedea !

 4. rast Said:

  December 2, 2007 at 2:53 am

  > Si care e problema daca eu am constatat acum ?
  Aceeasi: nasol di tini!!!

 5. daniela Said:

  December 3, 2007 at 1:53 am

  Replay la “nasol di tini !” Nu cred ca e asa cum s-ar putea crede!
  Ca sa fiu sincera m-am cam uitat “oleaca ” de timp ca sa inteleg cum se traduce “di tini”.
  Nu va faceti griji ca sunt bine , daca sunt evenimente importante in evolutia: “obligatia/datoria de a trai frumos la varsta maturitatii “aici le voi scrie.
  Este luna sarbatorilor de iarna , toata lumea este mai buna sub imperiul dorintei de a face celor dragi cadouri !
  Este o bucurie venita din naturalul omului in a-i face pe altii fericiti!
  O sa va “povestesc” despre “Nasterea Domnului” ,da la vremea potrivita.

 6. rast Said:

  December 3, 2007 at 2:52 am

  > Este o bucurie venita din naturalul
  > omului in a-i face pe altii fericiti!

  FALS!!!
  Este o credinta la moda!
  Nici in Biblie si nici in alte carti “de la temelia” altor religii, nu este spus asa ceva!

  Naturalul omului, este sa aiba grija de el si de fericirea lui, nu de altii!

 7. daniela Said:

  December 3, 2007 at 5:21 am

  N-ar trebui sa raspund la provocari , da e prea mare eroarea in care este “administratorul “, enorm de mare.!!!!!

  Cred ca-i facuta intentionat pentru provocare , altfel nu se explica afirmatia de mai sus! Sau pentru intimidare !!!
  Sau , de ce nu ,se stie ca exista oameni introvertiti ,(da nu mi s-a parut a fi cazul domnului ra_st.,) care nu se pot bucura de bucuria unui semen, dar asta contrazice aptitudinea acestuia de a fi fost profesor, meserie care implica dragostea( mult spus) , intelegerea omului .

  Cred ca mai am de invatat in ceea ce priveste caracterul oamenilor si sa nu “cred ca tot ce zboara se mananca” , sa inteleg ca omul poate fi nu numai inger de lumina .
  Este un subiect de meditatie pentru mine si poate chiar de precautie sa-mi tin parerile, sa inteleg ca nu toti gandec ca mine , si nu schimb eu lumea !
  Sunt de luat in calcul si zonele geografice , si mediul in care se formeaza caracterul omului deci orice este posibil si orice afirmatie poate fi luata in seama si tratata ca atare.

  Drept sa zis mi-e cam teama sa revin sa citesc eventula reactie .
  Acum chiar ca -mi vad de treaba mea , vreau “liniste” de sarbatori nu sa citesc ceva distructiv .
  Ei ,totusi, curiozitatea ma va impinge sa mai vin sa vad ce se mai intampla ; sper ca Dumnezeu sa-mi dea intelepciunea de care am nevoie sa nu mai fiu curioasa ,ca strica la frumusetea care ma reprezinta /caracterizeaza..

 8. rast Said:

  December 3, 2007 at 6:07 am

  > care nu se pot bucura de bucuria
  > unui semen,

  > in a-i face pe altii fericiti!
  Mie, in incultura mea moldoveneasca :) , mi se par doua lucruri diferite: una e sa-i faci pe altii fericiti si alta e sa te bucuri de bucuria lui.

  > meserie care implica dragostea
  > ( mult spus) , intelegerea omului .
  Tu traiesti din carti!
  Daca s-ar face un test profilor din Romania, si ar fi dati afara din invatamant toti cei ce nu predau cu dragoste, ar mai ramane probabil 2 sau 3 persoane ca profi! Si eu nu as fi printre ei!!!

  > Cred ca mai am de invatat in ceea ce
  > priveste caracterul oamenilor
  CORECT! dar incearca sa inveti cin realitate nu din carti!

  > vreau “liniste” de sarbatori
  > nu sa citesc ceva distructiv .
  BETON!!!
  Daca blogu asta-i distructiv, fac rost de o canistra de benzina si-mi dau foc in Piata Rosie din Moscova :) :) :) injurandu-l de mama pe Putin! :) :) :)

  > ca strica la frumusetea care ma
  > reprezinta /caracterizeaza..
  Lauda de sine…. :) :)

 9. daniela Said:

  December 9, 2007 at 9:49 am

  Mare , foarte mare dreptate are Coelho cand zice :

  “Tot ce se intampla o data , poate sa nu se mai intample niciodata,dar tot ce se intampla de doua ori se va intampla cu siguranta si a treia oara!”

  Si asa s-a intamplat, vai mie !minte scurta de femeie curioasa .
  Ma regasesc in citatul lui Coelho vis a vis de decizia luata si nerespectata de a nu mai intoarce pe meleaguri , meleaguri dealtfel pline de bogatii spirituale dar aride si reci , ca o tara bogata in care descoperi ca nu ai voie sa te atingi de nimic.

  Mai am o speranta venita din zicala : ulciorul nu merge de multe ori la apa ,sper sa se sparga cat mai repede !, nu-mi mai iau angajamente.

  Si ce-i mai grav ca nu pot vorbi cu nimeni despre asta , nici macar cu prietenele mele ca m-ar judeca crunt .
  Sunt lucruri pe care tu singur ca individ trebuie sa le porti ,fara sprijinul nimanui.!

 10. Anca Said:

  December 10, 2007 at 5:04 am

  Sa revenim la tema cu blogurile…
  Cred ca ai in mare parte dreptate Razvan, blogurile nu se fac pentru bani.Totusi daca vrei ca pui publicitae pe blog iti recomand adsense de la google, dar sigur nu o sa te imbogatesti din asta.
  Eu si prietenii mei tinem bloguri private doar ca un mijloc de comunicare. Ca sa nu povestesc aceeasi istorie de 10 ori pun un post pe blog.

 11. rast Said:

  December 10, 2007 at 11:04 pm

  Razvan??? Pe mine nu ma cheama Razvan :) . Acel “ra”, din pseudonimul “rast”, vine de la radu “st”, fiind primele doua litere din nume.

Leave a Comment