Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.16.08

Viaţă şi suicid

Posted in Viata at 7:08 pm by rast

În amalgamul meu de gânduri Java, JavaScript, extJS, AJAX a sosit azi cartea lui Eckhart Tolle, “Puterea prezentului”. Iar pentru că toate acestea erau cam singuratice, scriind un comment pe un blog interesant pentru mine, pe un subiect prea de actualitate pentru mine, am citit o părere care a venit peste tot acest amalgam de preocupări cu o glazură de un puternic iz spiritual.

Post-ul de care ziceam poate fi citit aici, iar ideea care “m-a glazurat” în multitudinea mea de preocupări începute şi ne-duse-până-la-capăt se găseşte în comment-urile aceluiaşi post şi o să-i dau un copy-paste:

“Eu am crezut mult timp ca psihologia are raspunsul la acele intrebari extrem de profunde. Am descoperit ca m-am inselat… Ea are, intr-adevar, o parte a acestui raspuns… Precum si o serie de mijloace si de instrumente de interventie. Dar nu are RASPUNSUL.

Pe de alta parte, teologia, Biserica, are RASPUNSUL, dar de cele mai multe ori este insuficient pregatita in a-l articula cum trebuie…”

Frumoasă Utilă preocuparea pentru acest subiect: suicidul, mai alea că autorul celor citate mai sus, a pus bazele unui alt blog la adresa: http://suicid.wordpress.com în care descrie cazuri concrete.

Cele două adjuvante ale amalgamului meu de programare web, vin să mă încolţească din laturi separate:

 1. cartea lui Tolle – dintr-un paralelism prea mare între concluziile la care a ajuns el şi între cele la care am ajuns eu
 2. ideea suicidului şi posibilităţile de micşorare a numărului de persoane care recurg la el prin metoda “puterii prezentului”. Consider cartea lui Tolle, aducerea atenţiei în trăirea clipei prezente o alternativă a RĂSPUNSULUI căutat de autorul citatului de mai sus, şi o alternativă de a-ţi trăi viaţa.

Ca urmare a amalgamului glazurat din mintea mea destul de bine controlată de propria-mi voinţă, îmi veni o nouă idee: să scriu o carte, o paralelă a “puterii prezentului“, dar scrisă din prisma experienţei mele.

3 Comments »

 1. Raluca Said:

  March 17, 2008 at 6:41 am

  Doamnelor si domnilor!

  Din respect pentru cititorii acestui blog interesant, si fata de proprietarul sau, voi spune ca :

  Sincer apreciez tot ce scrie Dl Stanciulescu Radu aici.

  Am “gasit” acest blog cautand odata o chestie ca asta : “frica de moarte” fara un motiv anume , nu mai stiu ce gandeam atunci.

  Am citit atunci , anul trecut prin sept, oct , mai multe din ce-a scris Radu. Imi aduc aminte ca mi-a placut unul , in care se scrie despre un angajajat al unei companii , nu din Romania , care din respect fata de colegii de munca , parca /gara ,masina cat mai departe de imobil-servici.
  Intrebat despre asta, a zis ca daca a ajuns mai repede , are timp sa merga pe jos,iar ceilalti care vin mai tarziu , sa nu intarzie parcurgand o distanta mare ; si multe altele.

  Mi-a placut acest mod de gandire plus multe altele cum am mai spus, ca si voua tuturor de aici care-l apreciati.
  Chiar am aflat lucruri noi . am recunoscut si-n alte dati.

  Faptul ca Radu nu -mi impartaseste felul /modul de gandire , nu inseamna nimic rau pentru el sau din partea lui , pur si simplu , alte culturi (nu de cereale ) ,alte obiceiuri , alte preocupari .etc.

  Radu este un tanar barbat , care isi pune viata “pe tava “atat cat crede el ca trebuie , insa mai presus de toate astea are multe de spus despre experienta lui in cunoasterea eu-lui interior si exterior -iar nu-i bine zis, dar el ma intelege ,despre dialoguri continue sau intrerupte , in functie de natura momentului .
  A rapunde omului cu aceeasi moneda este usor, este mai usor sa tragi in jos decat sa ridici, efortul este mult mai mare pentru a doua miscare.

  Am simtit nevoia sa lamuresc “pozitia ” mea fata de acest blog, si respectul (si atat) fata de Radu.
  Am intrat in postul Pastelui si nu se cade sa fac comentarii in “doi peri” ,aiuristice si fara pic de seriozitate.
  La spovedania fiecaruia cu Dumnezeu , trebuie sa avem inimile curate , fara intanaciune, sa-i iertam pe toti iar aceia pe care-i stim suparati pe noi ,sa stie ca sunt iertati , sa fie dezlegati in acest fel .

  Bine ,asta, in cazul in care sti ca cineva este suparat pe tine , tu trebuie sa-i spui ca l-ai iertat ca sa poata sa fie liber pentru impartasanie.

  Nu este cazul aici, nu s-au intamplat aceste lucruri, este bine de stiut .

  S-auzim de bine !

 2. Raluca Said:

  March 18, 2008 at 2:05 am

  Vreau sa complectez ceva in legatura cu postul.

  Post ,nu inseamna , in opinia mea si nu numai ,abtinerea de la mancare cu carne ,oua ,lapte , unt etc .”Nu ce intra in gura spurca pe om ,ci ce iese din inima prin gura”
  Abtinerea de la mancare , este postul trupului fizic,care daca nu este tinut nu este un pacat, -mai exista postul pentru curatia spirituala.

  Acesta implica adoptarea unei atitudini de reverenta , multumire fata de Dumnezeu, si un comportament sanatos ,fara ura, patima ,sau alte ganduri rele vis a vis de semenul tau.

  “Omul nu se hraneste numai cu mancare ,ci si cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu”.

 3. gabi Said:

  March 18, 2008 at 12:48 pm

  “Post-ul de care ziceam poate fi citit aici, iar ideea care “m-a glazurat” …”
  Am citi blogul. Am postat coment acolo.
  Apreciez ideea autorului de a vedea o posibila rezolvare si o gasesc ca pe un gest profund uman.

Leave a Comment