Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.30.10

Simţul proprietăţii-drepturi de autor

Posted in Viata at 6:53 am by rast

Apropo de ideea de proprietate, de simţul proprietăţii, despre care am amintit succint aici, am citit, săptămâna care a trecut, anumite remarci despre o carte şi drepturile de autor.

Cineva solicita cartea în format electronic… adică MOCCA – fără bani, să o citească oricine. Cineva îi atrăgea atenţia că nu este OK! Că sunt anumite drepturi de autor ce trebuie respectate!

Da! Nu este OK conform unor legi/reguli făcute de oameni, în dorinţa de a avea, de a câştiga, de a-şi umple buzunarele cu bani şi de a-i cheltui pe fel de fel de produse! Nu am nimic împotriva proprietăţii. E OK să ai… dacă ai nevoie! E OK să ai o maşină, dacă trebuie să te deplasezi rapid şi la distanţe mari! Nu mi se pare OK să schimbi maşina odată la 1-2 că a apărut un model nou, mai bengos şi cu o aparatură de bord mai şmecheră. Ce? Aia veche nu mai merge? – rapid şi la distanţe mari?

Apropo şi de schimbările ce această criză le aduce! Sunt zvonuri că Internet-ul se va scumpi! Citisem, cu mulţi ani înainte(2004-2005), o idee, că Internet-ul a fost inspirat inventatorilor săi, de către o civilizaţie ET, care vor să ne ajute şi care vor să ne ofere o modalitate de comunicare la distanţă, ieftină şi sigură!

Nu cred această idee: cu intervenţia unei civilizaţii ET în lumea Internet-ului, dar îi urmăresc paşii. Unul dintre ei? Minimizarea simţului proprietăţii, ceea ce ar putea reprezenta o întoarcere spre naturalul fiinţei umane. Am putea adăuga aici şi încetarea aparăţiei diverselor publicaţii din presa scrisă.

Este posibil ca Internet-ul să fie “protejat”, să apere ideea unei viitoare societăţi, mult mai apropiate de naturalul uman?

2 Comments »

 1. mihaela Said:

  December 2, 2010 at 2:53 am

  Unde ai dispărut, rast ? Numai bine şi cu speranţa că eşti sănătos.

 2. andreiradum Said:

  January 7, 2011 at 5:32 am

  :)
  Bun gasit!
  O parere altfel: ba tocmai de la simtul proprietatii pe care ni l-am ascutit prea mult, omenirea sapa groapa pentru a avea de unde sa mai coboare!
  Privim in istorie si vedem atrocitatile prin care au trecut oamenii… nu datorita “lipsei simtului proprietati” ci datorita exacerbarii acestui simt!
  Din nefericire…

Leave a Comment