Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.16.10

Relaţia dintre creier şi suflet

Posted in Viata at 1:25 am by rast

Nu mai ştiu unde am găsit aceste cuvinte, din care am extras un mic citat. Era vorba despre un chenneling, dar nu mai şstiu cu cine. Important este că sunt exprimate anumite “valori” aşa cum sunt ele trăite în lumea de dincolo (cealaltă realitate).

Citez:

“Considerăm binevenită întrebarea legată de relaţia dintre creier şi suflet şi, ca răspuns, voi împrumuta explicaţia pe care Imaca i-a dat-o mamei imediat după ce a început comunicarea noastră telepatică, acum 16 ani.

Imaca: Un gănd poate fi văzut pentru că are o forma substanţiala ăi pulsează, ceea ce ne atrage atenţia. Există şi o recunoaştere cognitivă  instantanee a intenţiei gândului vostru, dar forma-gând în sine este literalmente vizibilă.

Susan: Este implicat numai creierul meu sau este vorba despre ceva propriu sufletului însuşi?

Imaca: Activitatea  mentală reprezintă o zonă a sufletului care foloseşte creierul ca pe un instrument, aşa cum voi folosiţi un computer pentru a vă înregistra cuvintele dorite. Creierul este numai o unealtă. Computerul vostru nu acţionează de unul singur. El funcţionează pentru voi numai atunci când interacţionaţi cu el. Sufletul şi creierul au acelaşi gen de relaţie de lucru. Sufletul “porneste” creierul, ceea ce stimulează mai departe cunoaşterea profundă a sufletului şi o pune în practică ăn interiorul minţii. Cunoaşterea nu se află în creier, altfel decât este ea introdusă de către suflet, fiind folosită apoi de către minte pentru raţionament. Cunoaşterea se acumulează, dar nu poate fi accesată chiar atât de uşor în timpul vieţilor actuale pe Pământ, în comparaţie cu alte perioade din trecutul istoriei planetei. Barierele impuse cu foarte mult timp în urma de către entităţi rău intenţionate au reuşit să ascundă majoritatea informaţiei de cunoaşterea voastra conştientă.”


“Activitatea  mentală reprezintă o zonă a sufletului care foloseşte creierul ca pe un instrument…”… Da! Creierul este doar un instrument. Altceva, din fiinţa umană ar trebui să controleze acest instrument. Din păcate omul secolului XXI este aşa de decăzut încât nu-şi dă seama de acest lucru. Psihologia modernă este de acord cu ideea că anumite stări emoţionale influenţeză starea psihică a omului, inclusiv sănătatea. Pentru a diminua efectele nocive ale unor stări psihice sunt utilizate medicamente, substanţe chimice etc. Este un oarecare beneficiu, dar el este un drog (creează dependenţă), învaţă mintea omului să fie leneşă, să nu lupte cu gândurile induse de starea psihică disconfortă.

Din păcate, nu fac teorie. Deoarece coana Moarte nu a vrut să mă primească în teritoriul ei, la începutul anului… şi m-a lăsat “să-mi bubui mintea” în această Viaţă cruntă, încerc să fac faţă asalturilor nocive care mă înconjoară. Nu am rezultate remarcabile, sunt doar la început. Dimineaţa, când “ies din scutece” :) pentru a mă duce spre locul de muncă, mă lupt intens cu diferite gânduri de leneveală care îmi vin. Gândurile alea nu sunt ale mele… ştiu ce gândesc, ştiu ce vreau de la locul de muncă… uneori le opresc repede, alteori sunt mai puternice.

“Creierul este numai o unealtă”… Apropo de educaţie, inclusiv cei 7 ani de-acasă. Nu suntem învăţaţi să folosim această uneltă. Nu-s zălud :) , sper să nu fiu nici “plecat cu pluta”, oricum nebun m-ar cataloga orice persoană cu educaţie medicală (în cărţile învăţate, cele despre omul normal al zilelor noastre), reulesc să-mi opresc la voinţă fluxul gândurilor, reuşesc să nu gândesc! Nu este un beneficiu. Gândurile, de multe ori pot fi un mare avantaj. Încep să înţeleg ideea expusa de don Juan (Castaneda), că dialogul interior poate fi prieten sau duşman.

3 Comments »

 1. vasile Said:

  February 16, 2010 at 9:42 am

  Felicitari!!
  Daca traiai in Orient, yoghin te numeai!

 2. rast Said:

  February 16, 2010 at 11:21 pm

  Mersi vasile!
  In Orient se gaseau multe persoane care sa “ma accepte” asa cum sunt.
  Aici, in spatiul Occidental-Romanesc, foarte putini oameni ma lasa sa traiesc asa cum vreau eu, cu mentalitatile mele. Majoritatea incearca sa-mi explice ca sunt “sarit de pe fix” si-mi recomanda diferite trtamente, pentru a fi la fel ca toata lumea…safiu supus/ingenunchiat de starile psihice.

 3. vasile Said:

  February 17, 2010 at 8:15 am

  Revin cu o explicatie pt. cei multi (si, in curand, neacceptabili)!
  Yoga este definita in tratatele de specialitate chiar asa: “Yoga este oprirea modificarilor mintii”.

Leave a Comment