Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.17.10

Osho – iubire şi ură

Posted in Viata at 5:19 am by rast

Iată aici, pe blogul: eulinterior.blogspot.com, nişte lucruri spuse de Osho, despre iubire şi ură, pe care le voi copy-paste mai jos:

Dar cu iubirea, ceva foarte drastic s-a întâmplat. Este de neimaginat cum acest pas drastic a fost făcut de oameni care aveau cele mai bune intenţii din lume. Nu o să bănui niciodată ce a distrus iubirea. Este continua predică a iubirii ceea ce a distrus-o. Ura este încă purî – iubirea nu. Când urăşti, ura ta are autenticitate. Iar când iubeşti este numai ipocrizie. Asta trebuie înţeles. De o mie de ani toate religiile, politicienii, pedagogii predică un singur lucru, şi acest singur lucru este iubirea. Iubeşte-ţi duşmanul, iubeşte-ţi vecinul, iubeste-ti pşrinţii, iubeşte-l pe Dumnezeu. De ce, la început, ei pornesc această ciudată serie de predici despre iubire? Le-a fost frică de iubirea ta autentică, pentru că iubirea autentică este dincolo de controlul lor. Tu eşti posedat de asta. Nu eşti posesorul, eşti posedat. Şi fiecare societate te vrea în control. Societăţii îi este frică de natura ta sălbatică, îi este frică de naturaleţea ta, aşa că, de la bun început, porneşte tăindu-ţi aripile. Şi cel mai de bază lucru, care este periculos în tine, este posibilitatea iubirii, pentru că dacă eşti posedat de iubire, tu poţi merge chiar şi împotriva întregii lumi.”


“Dar cu iubirea, ceva foarte drastic s-a întâmplat“… Da! Dumnezeu (sau selecţia naturală a lui Darwin) a creat lumea (mediul ambiant al Terrei) şi pe noi oamenii, să trăim în iubire. Procesul de decădere/involuţie, cunoscut de omenire de câteva mii sau zeci de mii de ani, a făcut ca iubirea să fie doar o expresie verbală, nu o stare sentimentală. Starea sentimentală predominantă a omului mileniului III este ura, nepăsarea, grandomania, etc.

Nu o să bănui niciodată ce a distrus iubirea“… Eu bănui! Cu ajutorul vocii interioare… mi-a spus odată: “procesul de involuţie a omenirii a început cu simţul proprietăţii“. Nu spun mai mult! M-am gândit mult la această idee. Lucrurile sunt foarte SF-istice, mult îndepărtate de realitatea secolului XXI. Cine şi-a imaginat vreodată o lume în care să nu existe simţul proprietăţii? … Neale Donald Walsch, in cartea sa: Conversaţii cu Dumnezeu, descrie o lume (o altă planetă) fără simţul proprietăţii, fiinţele umane prestează anumite munci pentru binele comunităţii… un fel de voluntariat din zilele noastre.

1 Comment »

  1. mihaela Said:

    October 25, 2010 at 8:25 am

    Sunt de acord cu remarca ta, referitoare la simtul proprietăţii însă eu aş mai adăuga şi dorinta de a avea cu orice preţ ( jafuri, crime, război ) ceea ce se află în posesia altuia ( în posesia, nu în proprietatea căci nimic nu ne aparţine decât temporar pe timpul trecerii noastre pe aici ).
    De aici a început involuţia si ruptura de natură a spiritului uman. Practic, omul a început să trăiască în afara naturii sale, aşa au apărut profeţii şi religiile, care şi-au propus una şi au obţinut alta.

Leave a Comment