Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.07.08

Osho – Adevărul

Posted in Citate Osho, Viata at 2:47 am by rast

Adevărul este întotdeauna pur, direct, detaşat de toate. El are o frumuseţe deosebită, deoarece este esenţa vieţii, a existenţei, a naturii. Nimeni nu minte, cu excepţia omului. O tufă de trandafiri nu poate minţi. Ea trebuie să producă trandafiri; din ea nu pot ieşi gălbenele, ea nu poate înşele. Îi este imposibil să fie altfel decât este. Întreaga existenţă, cu excepţia omului, trăieşte în adevăr. Adevărul este religia întregii existenţe; numai fiinţa umană face excepţie. Dar în clipa în care omul se hotărâşte să devină o parte a existenţei, adevărul devine religia sa. Aceasta este cea mai mare revoluţie care i se poate întâmpla oricărei fiinţe. Acesta este momentul de glorie.


“Nimeni nu minte, cu excepţia omului”… se pare că Osho are dreptate :) , cât am căutat prin mintea mea (amintiri, cunoştinţe de zoologie sau biologie) nu am găsit nici un exemplu de fiinţă (plantă sau animal) care să mintă.

“Îi este imposibil să fie altfel decât este”… dar oamenii ce fac? Îşi pun diverse măşti, funcţie de împrejurări. Aşa de multe măşti au unii oameni… că şi ei uită, de-adevăratelea, cine şi cum sunt.

“Dar în clipa în care omul se hotărâşte să devină o parte a existenţei, adevărul devine religia sa”… multe persoane, considerate ajunse pe o treaptă superioară a unei căi spirituale, au lăudat stările psihice prin care trec şi cu care au devenit familiare. Toate bune şi frumoase!!! Nu au menţionat un lucru: tocmai această atitudine, de a respecta adevărul. Pentru persoanele care se retrag din tumultul vieţii cotidiene (mănăstiri, în Europa; ashramuri, în India, etc.) şi care nu mai sunt asaltate din toate părţile de minciunile omniprezente, acele stări psihice (aduse de practicile spirituale) sunt de ajutor în obţinerea unei stări de echilibru interior.

Rămânând în tumultul vieţii, în mijlocul (sau periferia) unui oraş cu străzi şi treceri de pietoni, fiind nevoit să mergi la un job 8*5*47 ore/an (47 = număr de săptămâni lucrătoare/pe an); minciunile între care trebuie să trăieşti, sunt mult mai dez-echilibrante şi pot contracara stările psihice pozitive dobândite. Osho se retrâgea în camera lui, Tolle se pare că este protejat de adepţii lui…

Leave a Comment