Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.14.11

Înţelegerea rădăcinilor nefericirii

Posted in Viata at 5:24 am by rast

Cineva îl întreabă pe Osho:

Oare de ce fac din ţânţar armăsar?”

Iar Osho răspunde:

“Pentru că Eul nu se simte bine, în largul lui, cu ţânţarul, el vrea armăsarul.

Oamenii crează întotdeauna probleme mari din nimic. Toate problemele sunt imaginare – le creezi pentru că, fără probleme, te simţi gol pe dinăuntru. Fără probleme nu ai ce să faci, nu ai cu ce să te lupţi, nu ai unde să te duci.

Oamenii se duc de la un guru la altul, de la un maestru la altul, de la un psihanalist la altul, de la o terapie de grup la alta, pentru că dacă nu se duc se simt goi şi, dintr-o dată, simt că viaţa nu are sens.
Crează probleme ca să poată să simtă că viaţa e o mare lucrare şi ca ei trebuie să muncească din greu, să se zbată.
Eul poate să existe numai atunci când se zbate, ia aminte – numai atunci când se luptă.
Şi cu cât e mai mare problema, cu cât e mai mare provocarea, cu atât mai mult creşte Eul.

Nu îţi crea necazuri inutile. Eşti un mare creator de probleme – e suficient să înţelegi asta şi, dintr-o dată, problemele dispar.
Eşti construit perfect; te-ai născut perfect; perfecţiunea este natura ta cea mai intimă. Trebuie doar să o trăieşti.
Hotărăşte-te şi trăieşte-o.
Dacă nu te-ai săturat încă de joc, poşi să continui, dar nu întreba de ce. Ştii. De ce-ul e simplu. Eul nu poate exista în pustietate, îi trebuie ceva cu care să se lupte.
Eul există numai în conflict – Eul nu este o entitate, este o tensiune.

Dacă înţelegi acest lucru, însăşi înţelegerea face ca armăsarii să redevină ţânţari, iar apoi dispar şi ţânţarii.
Dintr-o dată se face pustiu.
Asta înseamnă iluminare – înţelegerea profundă a faptului că nu există probleme.
Si atunci, fără nici o problema de rezolvat, ce faci?
Incepi imediat sa TRĂIEŞTI.

Începe să trăieşti din acest moment şi vei vedea că pe măsură ce trăieşti mai mult, problemele se împuţinează.
Pentru că acum pustiul din tine înfloreşte şi trăieşte.
Când nu trăieşti, aceeaşi energie devine stearpă. Aceeaşi energie care ar fi devenit o floare, este blocată. Şi, nelăsată să înflorească, devine un spin în inimă. Este aceeaşi energie.

Dacă oamenii ar dansa puţin mai mult, ar cânta puţin mai mult, ar fi puţin mai nebuni, energia lor ar curge mai mult şi, încetul cu încetul, problemele lor ar disparea.
De aceea insist atât de mult asupra dansului.
Dansează până la orgasm; lasă întreaga ta energie să devină dans şi atunci, dintr-o dată, vei vedea că nu mai ai cap – energia blocată în cap se mişcă în toate direcţiile, creând modele, imagini, mişcari frumoase.
Iar când dansezi, vine o clipă când corpul tău nu mai e un lucru rigid, devine flexibil, curgător.
Când dansezi, vine o clipă când graniţa fiinţei tale nu mai este atât de clară; te topeşti şi te contopeşti cu Cosmosul.

Trăieste, dansează, mănâncă, dormi, fă lucrurile cât mai total cu putinţă.
Şi ţine minte: ori de cate ori te surprinzi creând o problema, ieşi din ea imediat.”

OSHO


“Oamenii crează întotdeauna probleme mari din nimic”… probleme?… dar ce sunt problemele? X lucru sau întâmplare este o problemă sau nu? Aceasta depinde de relativitatea bine/rău.

Încerc să gândesc această idee: a problemelor, din punctul meu de vedere. Din punctul de vedere al noii mele situaţii, de om trimis în “concediu fără plată”, cu “munca de acasă”… dar fără a i se da de muncă. Un fel de şomaj fără acte.

Sunt atent la toţi cei care mi se adresează, poate prin gura/tastatura lor mi se transmite ceva. Am nişte semnale, am început să fac ceea ce mi se sugerează. Nu s-a încheiat procesul…

1 Comment »

  1. smb Said:

    February 20, 2011 at 8:14 am

    concediu fara plata integrala … indemnizatia de somaj tehnic = 75% din salariu … indemnizatia de concediu = 100% din salariu.

Leave a Comment