Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.24.08

Încrederea în tine/sine

Posted in Viata at 4:36 am by rast

După părerea lui personală, este şi normal să ai încredere în tine (în sine). Şi asta în orice fel de societate am trăi, oricare ar fi sistemul de valori al societăţii, care dă normalitatea acelui societăţi. Această ţine nu numai de o dezvoltare naturală ci şi de un bun echilibru personal.

Prima dată când şi-a pus problema “încrederii în sine” vizavi de comunicarea cu ceilalţi oameni, de relaţionarea cu persoanele cu care intră în contact, a fost o părere a unei foste colege de birou, de la un fost loc de muncă. Plecase de la acel job de vreo doi ani, dar a păstrat legătura cu o fostă colegă. La o discuţie colega îi spune:

- Nu ai fost prea agreat la noi în birou (erau vreo 9-10 persoane).

- Da! Mi-am dat seama. Oare de ce?

După o lungă tăcere primeşte un răspuns care l-a mirat.

- Ai prea mare încredere în tine! Lucrul ăsta îi deranjează pe ceilalţi oameni.

Da! Ăsta este un adevăr pe care puţini îl recunosc. Persoanele cu adevărată încredere în sine, deranjează. Oamenii care cred că sunt grozavi şi doar afişează o încredere în ei, trec neobservaţi, sau sunt catalogaţi drept încrezuţi sau ne-realişti. El are o altă atitudine în viaţa cotidiană. Trece ca fiind un taciturn. oamenii cred despre el că este tăcut, nesociabil. Nu este chiar aşa. Are un principiu de viaţă: nu-şi dă cu părerea!

Dacă ştie despre ce se discută, dacă stăpâneşte subiectul, intră şi el în vorbă, spunând ce ştie. Dacă nu este documentat asupra subiectului de discuţie, preferă să tacă şi să asculte, astfel documentându-se şi înţelegând problema. Pe majoritatea oamenilor nu îi interesează o documentare mai aprofundată a subiectelor. Ei cred că ştiu totul despre acel subiect.

El este un tip foarte retras. Nu se bate cu pumnul în piept că le ştie pe toate. Lumea îl interpretează ca fiind un om fără personalitate. El crede despre el că are personalitate, dar personalitatea este una bazată pe o cunoaştere obiectivă, nu pe slogane şi cuvinte măreţe despre propria-i persoană.

Nu vorbeşte despre un subiect decât dacă ltie că stăpâneşte ideea şi are dreptate. Şi-a exprimat de câteva ori părerea, a fost contrazis! Viaţa, evenimentele cotidiene (într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat) i-au dat dreptate. Cei cu care s-a contrazis nu au văzut cu ochi buni acest lucru. Au început să-l ocolească. În ani de zile şi-a dat seama că fosta colegă a avut dreptate atunci când a spus că persoanele cu încredere în sine deranjează. A deranjat mulţi oameni.

LATER EDIT: numai ce am terminat de scris, şi am găsit acest post în care, în al cinci-lea paragraf este scris:

cand un om îti spune ca se pricepe la toate, înseamna ca nu se pricepe la nimic“!

Pe mine, viaţa m-a învăţat acest adevăr!

1 Comment »

  1. sabinaN Said:

    September 24, 2008 at 10:52 pm

    Interesant articolul.De mult timp caut un curs care sa ma ajute , pe de o parte sa-mi fixez cu usurinta obiectivele iar pe de alta parte sa le si realizez cat mai rapid .
    M-a incitat titlul “Cum sa obtii ceea ce-ti doresti” postat pe Confidence Camp.Iar daca vreo data v-ati propus asa ceva , vi le recomand.Mult succes in continuare

Leave a Comment