Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.10.11

Înainte de criză – acuma… viaţă grea!

Posted in Viata at 7:49 am by rast

Mai jos, iar voi copy-paste o poezie ce am primit-o pe o listă de discuţii şi despre care se spunea că este scrisă la intrarea în biserica Sadinca – jud.Sibiu:

Un lung tren ne pare viaţa.
Ne trezim în el mergând,
Fără să ne dăm noi seama,
Unde ne-am suit şi când.

Fericirile sunt halte,
Unde stăm cât un minut,
Până bine ne dăm seama,
Sună, pleacă, a trecut.

Iar durerile sunt staţii
Lungi, de nu se mai sfârşesc
Şi în ciuda noastră parcă,
Tot mai multe se ivesc.

Arzători de nerăbdare,
Înainte tot privim,
Să ajungem mai degrabă
La vreo ţintă ce-o dorim.

Ne trec zilele, trec anii,
Clipe scumpe şi dureri,
Noi trăim hrăniţi de visuri
Şi-nsetaţi după plăceri.

Mulţi copii voioşi se urcă.
Câţi în drum n-am întâlnit,
Iar câte un bătrân coboară,
Trist şi frânt, sau istovit.

Vine-odată însă vremea,
Să ne coborâm şi noi.
Ce n-am da atunci o clipă,
Să ne-ntoarcem înapoi?

Dar pe când, privind în urmă,
Plângem timpul ce-a trecut,
Sună goarne VEŞNICIEI:
< Am trăit şi n-am ştiut >

Atenţie la cum trăiti


Vreţi cineva să contrazică cele spuse în poezie? Vrea cineva să spună că viaţa lui este altfel? Că este plină de fericire, de zile bune (nu de halte, ci întregi zile). Vrea cineva să spună că poezia este valabilă doar în România anilor de criză? Iar prin ţări străine viaţa este roz?

Eu îmi pun o întrebare: se spune că nenea Dumnezeu, care a creat această lume, ne iubeşte… Atunci de ce viaţa este aşa de chinuitoare? Şi trebuie să o îndurăm atâţia ani?

Vocea interioară îmi spune ferm: Dumnezeu (mama natură) a creat lumea (viaţa pe pământ) altfel… mai bună. Oamenii au gustat din “pomul cunoşterii binelui şi răului“, şi-au cultivat simţământul proprietăţii… au decăzut, inclusiv condiţiile de viaţă.

Această perioadă de timp, pe care noi – societatea modernă – o numim criză, oare nu este o perioadă de tranziţie spre o viaţă mai apropiată de condiţiile create de Dumnezeu (mama natură) pentru viaţa pe Pământ?

Nu numai pentru noi oamenii (animale mamifara bipede) viaţa este un calvar. Credeti că pentru pisici şi/sau câini viaţa este plăcută? Aceste animale – speciile domesticite – cele crescute pe lângă casa omului, agreează mâncarea gătită cu foc: cărniţă fiartă de pasăre, lapte pasteurizat, etc.

Leave a Comment