Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

04.24.08

Gândire pozitivă vs. realism

Posted in Viata at 1:12 am by rast

Citesc un blog şi aproape nu-mi vine să cred. Autorul este nemulţumit de societatea “modernă” a secolului XXI, exact din aceleaşi puncte de vedere ca şi mine. Citind blog-ul lui, parcă “îmi citesc gândurile” personale, multe din ele (încă) ne-exprimate pe blog.

Am răsfoit arhiva cu mare interes. Sunt şi diferenţe: a trăit şi muncit în Bucureşti, la firme mari. Eu am trăit în oraşe mai mici, dar a căror populaţie este tot mizerabilă şi inconştientă. Am lucrat la firme mici, dar tot cu aceleaşi probleme m-am confruntat. La o altă scară, dar având aceleaşi cauze, efecte şi modalităţi de rezolvare “închidere a ochilor” şi de ne-băgare în seamă.

Sunt mulţi oameni care au aceleaşi nemulţumiri, dar le ţin pentru ei, nu le fac publice pe un blog sau în altă locaţie, de frică să nu devină ridicoli. Ar deveni ridicoli în comparaţie cu ceea ce se vehiculează astăzi prin publicaţii, unde oamenii mint şi îşi ascund adevăratele simţiri şi gânduri. Unde oamenii se mint că trăiesc într-o societate ce progresează.

Ei văd progres în mass media, unde se vorbeşte despre noile modele de maşini cu fel de fel de accesorii, despre noile telescoape astronomice care au descoperit la 5000 de ani lumină o planetă. Aceste “informaţii” le “acoperă ochii” pentru a nu mai vedea: mizeria din faţa blocului şi de pe casa scărilor; privirile răutăcioase şi gurile salivânde ale vecinilor când vii din oraş şi ai în mână o plasă plină; prefăcătoria colegilor şi minciunile rostite în încercarea lor înconştientă de a se crede “cu un cap mai sus” ca tine.

Orice gândire pozitivă ai avea şi oricât control mintal ai dobândit asupra gândurilor, nu poţi rămâne “cu ochelari de cal”, fără să vezi realităţile care te înconjoară.

2 Comments »

 1. radu Said:

  April 26, 2008 at 3:33 am

  Mersi pentru postarea pe blogul meu si multumesc pentru recomandarea cartii.Am o lista mare de citit dar tin cont de ea,oricum nu promit si nu cred ca o s-o citesc anul asta.As vrea sa vorbim pe YM: radu_hoinarul@yahoo.com

 2. rast Said:

  April 29, 2008 at 10:32 pm

  Nu folosesc YM-ul.
  Mai bine vorbim prin e-mail.

Leave a Comment