Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

12.19.10

Fără dorinţe

Posted in Viata at 5:51 am by rast

În multe filozofii (sş nu spun religii) ale lumii, starea fără dorinţe este mult apreciată. Am ajuns în această stare psihică, fără voia mea.

În filozofiile citite m-a interesat “cum a făcut Dumnezeu lumea”, care este mediul natural de evoluţie a omului, care este hrana potrivită omului… care este sistemul de valori cel mai bun pentru o viaţă sănătoasă. Niciodată nu am urmărit să devin iluminat sau să obţin o oarecare stare spirituală. Nu am urmărit să mă dezvolt spiritual!

Am ajuns la vocea interioară şi am început să mă ghidez după ea (să îi ascult/urmez îndemnurile – de vreo 20 de ani). Am ajuns la starea fără dorinţe. Vocea interioară m-a ghidat spre această stare. Da! În esenţă, poate fi considerată o stare pozitivă. Dar are şi minusuri. Dacă nu eşti foarte atent (dacă nu eşti ajutat din planul paralel – cealaltă realitate) poţi foarte uşor să-ţi doreşti moartea şi chiar să ţi-o provoci (să te sinucizi).

Multe persoane vor spune că dacă aş fi avut un maestru nu ajungeam în starea de a-mi dori moartea. Odată ajuns în starea fără dorinţe, cu intenţia/dorinţa de a părăsi această lume, nici un maestru nu te poate ajuta.

În limba română există doi termeni:

 • dorinţă
 • motivaţie de viaţă

nu vă luaţi după cuvinte! Încercaţi să analizaţi stările psihice descrise de cei doi termeni. Când nu mai ai dorinţe, se “risipeşte” şi motivaţia de viaţă. Nu mai ai motivaţie de viaţă… îţi este indiferentă viaţa.

Indiferentă.. da! Dar in occidentul actual, plin de meschinării, de oameni mincinoşi, de lucruri fără rost, etc. îţi este greu să trăieşti! Te copleşesc răutăţile din jur! Odată ajuns în starea fără dorinţe, ajungi la un echilibru interior… la o linişte interioară foarte benefică… dar dez-echilibrele din jur şi lipsa de linişte din jur… te fac să-ţi doreşti să părăseşti această lume.

Starea fără dorinţe este lăudată/apreciată de oamenii din vechime (sute de ani), vremuri în care zgomotul şi dez-echilibrele din jur nu erau aşa de mari ca în zilele noastre.

Probabil şi eu, dacă aş trai undeva printr-o pădure, la o distanţă de 7-8 km de prima aşezare umană (fără gaz, fără lumină, fără Danone :) fără Internet) m-aş simţi confortabil şi nu mi-aş dori să părăsesc această lume.

Chiar aici, în mijlocul tumultos al vieţii, mă simt OK când stau în casă… cu mine însumi (mă simt bine în pielea mea). Cum ies din casă… deja mă gândesc să plec definitiv din această lume – oameni care scuipă şi tuşesc, şoferi care te calcă şi pe trotuar, pungi de plastic cu gunoaie peste tot, claxoane de maşini, alimentare pline de mâncăruri fără nici un gust (iar dacă le mănânci: gusturi aiurea prin gură sau deranjări de stomac), zgomote de maşini de găurit (s-au mai rărit odată cu criza).

Se pare că această criză aduce lucrurile (viaţa) spre un făgăş natural. Se pare că această criză este coordonată din cealaltă realitate, iar oamenii de aici, din realitatea fizică, nu au putere de a o influenţa.

În lumea spirituală se vorbeşte de vremuri ale schimbării. Se pare că această criză, este un generator de schimbări.

8 Comments »

 1. rody Said:

  December 24, 2010 at 8:15 am

  Craciun fericit ,Radu! Sanatate,bucurii si mult noroc!

 2. rast Said:

  December 25, 2010 at 2:13 am

  @rody, multumesc pentru urari!
  Sarbatori fericite!

 3. mihaela Said:

  December 27, 2010 at 6:41 am

  Iti doresc ca noul an sa-ti fie plin de bucurii si de sanatate. La multi ani.

 4. rast Said:

  December 28, 2010 at 11:30 am

  @mihaela multumesc pentru urari!
  In primul rand sanatatea, bucuriile vin dupa… :) !

 5. mihaela Said:

  December 29, 2010 at 8:08 am

  Rast, nu-mi doresc să fac mari filozofii dar acestea două ( bucuria de a trăi şi sănătatea ) sunt atât de legate între ele că atunci când te bucuri îţi poţi ajuta sănătatea şi atunci când eşti sănătos te poţi bucura.
  Numai bine.

  P.S. Despre starea fără dorinţe voi scrie câteva rânduri din Osho, după anul nou.

 6. vasile Said:

  December 31, 2010 at 2:45 am

  La multi (b)ani si multa, multa sanatate!!

 7. Ana lu' Manole Said:

  January 2, 2011 at 8:18 am

  Hmmm…credeam ca…
  Dap.
  Fara dorinte primim exact ceea ce ne este dat sa avem. Si cum nu dorim Luna de cer atunci
  urez: Sa fim sanatosi si iubiti! La multi ani! :)

 8. rast Said:

  January 2, 2011 at 11:25 am

  La multi ani!

Leave a Comment