Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.26.08

Experienţa de viaţă

Posted in Viata at 4:26 am by rast

Vai! :) cineva mi-a citit gândurile şi, pe o listă de discuţii, a trimis un banc cu multiple învăţăminte. Luăm, în primul rând, în calcul ideea veche din popor:

“dacă nu fai foc nu iese fum!” Ceve, ceva, s-a întâmplat că oamenii “au realizat” un astfel de banc.

A fost odată un inginer care avea un talent excepţional pentru repararea tuturor maşinăriilor. Dupã 30 de ani de muncă loială la o companie, el s-a pensionat fericit. Peste un timp compania îl contactează pentru o defecţiune extraordinar de gravă, aparent imposibil de remediat, la unul dintre aparatele lor de zeci de milioane de dolari. Ei încercaseră totul şi nimeni altcineva nu reuşise să rezolve problema. Disperaţi, ei îl chemarã pe pensionar, inginerul care le rezolvase atâtea probleme în trecut… Inginerul a acceptat provocarea bucuros. O zi intreagă a studiat enorma maşinărie. La sfarşitul zilei, el marcă un micut “x” cu creta pe o anumită componentă a aparatului şi declară:

-Aici este problema!

Componenta a fost înlocuită şi aparatul a început să funcţioneze perfect din nou. Compania a primit o chitanţă de 50.000$ din partea inginerului pentru serviciile sale. Ei au cerut un deviz mai complect. Inginerul a răspuns scurt:

  • Una cretã pentru semn 1$
  • a sti unde sã-l pui 49.999$.

I s-a plătit imediat, iar inginerul s-a retras multumit…

Am o propunere :) : prin decret guvernamental, toţi managerii să cunoască acest banc! Poate aşa, firmele vor fi mai productive şi produsele lor mai competitive, cu randament ridicat, etc.

Nu vreau să-i combat sau să-i denigrez pe cei tineri, fără experienţă. Ideal mi se pare o echipă formată din ambele categorii de oameni ai munci:

  • tineri – entuziasm, rezistenţă, etc.
  • bătrânii – experienţa cunoaşterii, etc.

Discutam, acu’ vreo 8-9 ani cu un tip care îşi exprima ideea că dacă va avea o firmă îşi va schimba angajaţii în fiecare an. Susţinea ideea că vrea persoane cu idei noi, care să ducă firma înainte, cu noi şi noi inovaţii. Am un astfel de coleg de birou, la cei 24 de ani are o imaginaţie forte reuşit creeată :) . Ideile lui, foarte interesante – de altfel, ar merita consemnate ca SF-uri. Una e să ai idei noi şi alta e să ai idei realiste sau realizabile. Şi în acest caz aş aprecia o asociere între oamenii cu idei şi oamenii ceva mai sceptici, dar cu cunoştinţe solide asupra unor domenii bone stabilite. Cei cu idei revoluţionare ar aduce ideile, iar ceilalţi le-ar adapta condiţiilor de realizare a tehnologiilor curente (existente pe glob sau disponibile în firma/instituţia respectivă).

Leave a Comment