Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.29.08

Eckhart Tolle – experianţa personală

Posted in Viata at 1:01 pm by rast

Am mai citit 5-6 pagini din cartea lui Tolle, cu intenţia de a mai copia şi comenta câte ceva pe blog. Nu mă pt hotărâ ce fragment să copii. Toate cuvintele lui mi se par interesante şi corecte, ar trebui să copii toate paginile citite. Vreo 10 până acuma. Sper ca mai pe la mijlocul cărţii informaţiile să se mai dilueze şi să nu mai am acest entuziasm faţă de cele scrise.

Nu numai ideile mi se par corecte şi importante, fiind identice cu ideile şi perceptele la care am ajuns şi eu, prin experienţa a ceea ce simt şi a lipsei de gânduri; dar şi modul de exprimare a lor. Este mult mai aproape de filozofia şi cultura occidentală.

Nu numai teoretic, dar şi practic, exersând această întrerupere a şuvoiului de gânduri a ajuns la aceleaşi rezultate de ptimizare a fiinţei proprii ca şi mine. Dacă rezultatele erau diferite îmi puneam problema dacă este corectă (naturală) întreruperea dialogului interior.

Una dintre ideile/experienţele comune este sporirea vitezei de reacţie.

O altă concluzie comună, dar pe care Tolle nu o exprimă în mod critic, este despre extazul oriental, stare mult ridicată în slăvi de practicanţii unor discipline orientale. Extezul este o modalitate de a trece mai uşor peste suferinţele viaţii, dar este un fel de scurtătură. Prin extaz se “şuntează” conştiinţa. Cei care practică meditaţia Yoghină nu mai sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Prin “puterea prezentului”, dimpotrivă starea de conştiinţă se amplifică, sezizând mai în detaliu ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Leave a Comment