Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.29.09

Dumitru Constantin Dulcan -cealaltă realitate

Posted in Viata at 8:54 am by rast

Nu! Sintagma “cealaltă realitate” nu aparţine domnului Dulcan, ci toltecilor (Carlos Castaneda având chiar şi o carte cu acest titlu).

În încheierea subcapitolului “Visul anticipativ (predictiv)”, al capitolului 7 “Stările modificate ale conştiinţei”, domnul Dulcan spune (citat):

“Conştientizarea unei realităţi, a unui eveniment situate într-un timp ce nu a fost consumat încă, nu poate impune decât o singură concluzie: trăim în două universuri paralele, unul esenţial, în care viaţa noastră pare să fie anteprogramată în mare parte şi un altul secundar, cel al realităţii concrete, efect al primului. Dacă are altcineva o explicaţie mai plauzibilă sunt gata s-o ascult. Dar, dacă în loc de explicaţie se oferă doar o negare a visului anticipativ, numai pentru că pune într-o dificultate insurmontabilă toate conceptele materialiste, atunci va trebui să nege o întreagă istorie, martoră a acestor coincidenţe stranii, o dată cu propria mea experienţă trăităpe viu în momentele mele de mare impas existenţial.”


“… trăim în două universuri paralele”… în această constatare, ca şi în toată cartea domnului Dulcan, nu este vorba de filozofie ieftină, ci de adevărate observaţii clinice, înregistrate pe diferite dispozitive. Teoria universurilor paralele, este o ipoteză susţinută de diverse persoane, dar din păcate fără un suport cazuistic. Domnul Dulcan pleacă de la un număr foarte mare de cazuri şi elaborează această teorie a două universuri paralele. Teoria dumnealui este susţinută de o bogată colecţie de cazuri de vise anticipative.

“Dacă are altcineva o explicaţie mai plauzibilă”… Da! Domnul Dulcan ajunge la o explicaţie, nu la o teorie, cum fac majoritatea ştiinţelor actuale; ele neglijând multe cazuri experimentale ce contrazic teoria.

“…momentele mele de mare impas existenţial”… am avut şi eu momente de mare impas existenţial. Am primit şi eu soluţii salvatoare dintr-o lume nevăzută. Ceea ce mă face să fiu de acord cu explicaţia dată de domnul Dulcan. Experienţa mea nu este bogată în cazuri de vise anticipative, mie mi se comunicau gânduri, pe care le recepţionam în stare de veghe. La mulţi oameni “li se comunică” anumite soluţii optime, în perioade de impas, dar marea majoritate neglijează aceste “impulsuri spontane”, mintea, cultura şi teoriile materialiste existenţiale, învăţate în timpul vieţii ghidându-i spre alte soluţii, nu aşa eficiente, pe termen lung.

Nu copii citate din volumul II (Creierul şi noua spiritualitate) al cărţii domnului Dulcan, mi-ar fi foarte greu să selectez anumite cazuri, altfel (dacă le-aş copia pe toate :) ), ar trebui să copii peste 60% din carte.

2 Comments »

 1. Rovana Said:

  March 31, 2009 at 10:55 am

  Salut!

  Am ajuns pe pagina ta cautand pe google ceva informatii despre cartea d-lui Dulcan. N-am prea itneles despre ce este cartea citind rezumaturile de pe site-urile de vanzari, asa ca a fost bine ca tu ai dat si niste citate si ca ai povestit cate ceva. Multumesc! :)

  Am aflat ca exista deja cercetari stiintifice care au ajuns la concluzia [deocamdata] ca traim intr-un Univers cu 11 dimensiuni [!]. Astfel, ar putea ca totul sa se explice relativ simplu [pentru cine reuseste sa-si imagineze asa ceva, evident, dupa ce am trait cu ideea de continuum plictisitor]. In acest sens, iti recomand documentarul IMAX “Elegant Universe”. Este absolut genial.

  Am devenit curioasa, apoi, sa citesc capitolul “despre mine”. Astfel, am ajuns la CV-ul tau, si de acolo pe ceea ce ai scris despre “vocea launtrica”. Citind ceea ce ai scris, m-am gandit la cartea pe care o citesc zilele astea care se numeste “Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie” de Dyonysios Farasiotis, pe care iar ti-o recomand cu caldura! Ia te uita! Exista chiar si pe net! Daca ai timp, da click AICI

  Bucuroasa de cunostinta! :)

 2. rast Said:

  April 1, 2009 at 12:21 am

  Multumesc pentru recomandari!

Leave a Comment