Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.07.09

Dumitru Constantin Dulcan – mâna invizibilă

Posted in Viata at 2:21 am by rast

Încă nu am terminat de citit primul volum al cărţii “În căutarea sensului pierdut”, scrisă de domnul Dumitru Constantin Dulcan, dar curiozitatea m-a făcut să citesc ultima pagină a acestei cărţi, un fel de concluzie. Redau mai jos un fragment:

“Privind retrospectiv, am acum convingerea că fiecare dintre noi venim pe lume cu un rost de împlinit, cu un sens precis în funcţionalitatea Universului. Este motivul pentru care suntem dotaţi cu o anumită zestre nativă şi ne naştem în locul şi condiţiile adecvate drumului pe care îl avem de străbătut în viaţă.

Experienţa trăită de mine, cel puţin, mi-a sugerat existenţa permanentă a unei mâini invizibile care mi-a sancţionat fără menajamente erorile săvârşite, după cum mi-a oferit şi şansele de evoluţie spirituală şi profesională.”


“venim pe lume cu un rost de împlinit, cu un sens precis în funcţionalitatea Universului”… e frumos spus “funcţionalitatea Universului”, părerea mea:  “Universul” este un angrenaj mult mai mare şi mai complex. Noi; fiecare dintre noi este o rotiţă din “Universul”  lumii lui, din comunitatea din care face parte.

Asta este şi concluzia la care am ajuns şi eu, privind propria mea viaţă. Mai precis, am ajuns la această concluzie, simţind stările interioare din diverse împrejurări şi ghidându-mă după ele. Lumea merge prost, omenirea este în grea situaţie. Oamenii nu se mai ghidează după simţurile interioare. Un exemplu: eşti într-o comunitate (petrecere, etc…) şi simţi să pleci acasă… sau în altă parte. Raţional iei decizia să rămâi (o fi o tipă faină pe acolo :) , sau spune unu bancuri faine, sau e un vin bun, sau ceva prăjituri…), dar poate în alt loc se poate ivi o oportunitate mult mai importantă decât ceva mâncare sau băutură.

“ne naştem în locul şi condiţiile adecvate drumului pe care îl avem de străbătut în viaţă”… aş mai completa: suntem puşi (inspiraţi, avem chef, etc…) în faţa unor activităţi “adecvate drumului”. Un exemplu din viaţa mea? Chiar acest blog. A fost o perioadă în care acea “mână invizibilă” mi-a şters orice activitate, orice aş fi încercat să fac, nu aveam inspiraţie, nu aveam spor… decât dacă scriam pe blog. Eram îndemnat (simţeam) să scriu pe blog. Acuma sunt îndemnat să mă ocup mai intens de programare (învăţ Eclipse, NetBeans, etc…). Idei de post-uri pe blog am aproape în fiecare zi dar dacă vreau să scriu: “mi se taie avântul”.

Raţional, preocuparea mea pentru aceste tehnologii (GSM, Eclipse, etc…) nu are o finalitate, un scop. Probabil, la un moment dat se va ivi o oportunitate ce mă va duce mai aproape de drumul meu în viaţă.

“Experienţa trăită de mine, cel puţin,”… experienţa mea, a lui rast :) , este pe aceeaşi linie. Deci: cel puţin doi la socoteală :) .

2 Comments »

  1. jane Said:

    March 7, 2009 at 6:19 am

    aha, de aia nu mai scrii

  2. rast Said:

    March 8, 2009 at 12:55 am

    Da! Chiar titlul cartii: “In cautarea sensului pierdut”, imi da vreo 2-3 idei de post-uri. E vorba de sensul vietii, pe care oamenii moderni l-au pierdut de mult. Atatea boli psihice, depresii, probleme de comunicare, insingurari, etc…

Leave a Comment