Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.02.11

Dezbinarea familiei

Posted in Viata at 12:14 am by rast

Am văzut ieri (1 martie 2011) o emisiune pe un post TV, despre anumite probleme ce apar în Republica Moldova… fraţii noştri de peste Prut. Invitatul emisiunii, un medic, printre alte probleme relatate, a spus despre copiii abandonaţi de părinţi pe la bunici, rude, vecini, etc. Era vorba despre părinţi care au plecat prin alte locuri pentru a câştiga bani. Invitata emisiunii, destul de documentată, spunea că această problemă, de dezbinare/abandonare a familiei apare în toată Europa, nu numai în Moldova.

Moderatoarea emisiuni a făcut o completare: “Se spune că familia este celula de bază a societăţii. Ce se va întâmpla?”

Au fost multe discuţii pe tema dezbinării familiei, pentru bani. Copiii, încă de la vârste fragede (2-3-4 ani) sunt abandonaţi, lăsaţi la voia întâmplării.

Emisiunea mi-a adus aminte de cartea Conversaţii cu Dumnezeu, de Neale Donald Walsch. Nu mai ştiu prin ce volum Dumnezeu îi spunea lui  Donald cum este viaţa pe alte planete şi îi spunea că oamenii tineri, după ce dau naştere unui copil, îl lasă în grija bunicilor (oameni mult mai bătrâni, care “şi-au trăit viaţa”), ei trăind o viaţă activă în continuare.

În carte se critica atitudinea oamenilor de pe Terra care creştea (avea grijă de copiii mici) copii, în loc să-şi trăiască activ viaţa, adică să aibă noi şi noi întâmplări/incidente din care să înveţe.

În ţara noastră era o vorbă a tinerilor care dădeau naştere unui copil sau mai mulţi: “trăiesc pentru copil/copii”. Se pare că nu este corect. Dumnezeu (mama Natură) ne-a făcut să trăim pentru noi, nu pentru alţii. Dacă începi să trăieşti pentru alţii (chiar dacă sunt copiii tăi) apare un fel de plafonare în viaţă. Tu, ca om, nu mai accesezi învăţăturile vieţii, ci creşti copii.

Asta nu înseamnă că tinerii/adolescenţii să nu facă copii, ci să nu-şi dedice timpul creşterii lor. Era o vorbă “mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul”. Unii tineri se dedicau creşterii copiilor, şi ajungeau la bătrâneţe fără să-şi fi mâncat mălaiul.

Văd pe unele blog-uri oameni pe la 40-45 de ani care regretă că nu şi-au trăit viaţa. Din diferite motive, principalul fiind goana după bani.

Eu am avut o viaţă invers. Vocea interioară mi-a spus, încă de pe la 22 ani, să-mi văd de viaţa mea, nu de preocupări de a face şi cheltui bani. Am ascultat-o! În ciuda criticilor celor din jur care îmi spunea să muncesc pentru bani. Eu trăiam… nu făceam bani.

Am ajuns la 40 ani şi mă simt cu mălaiul mâncat.

Mi-am mâncat mălaiul!

Leave a Comment