Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.27.09

Bogăţia şi apa sâmbetei

Posted in Viata at 3:13 am by rast

În articolul de aici, domnul Mugur Isărescu face o declaraţie destul de surprinzătoare pentru vremurile de criză şi disponibilizări de şomaj, prin care trece ţara şi noastră. Ideea că prin România sunt bani, dar prost gestionaţi, mi-a răscolit multe amintiri istorice dar şi unele mei recente.

Privind înapoi, în anii de istorie, începând cu Decebal, acum 2000 de ani, când romanii veneau spre Dacia, se spune că s-au îngropat mari bogăţii (aur, argint, etc…). În secolul trecut, tezaurul român a fost transportat cu trenul în Rusia. S-au scos de pe teritoriul românesc mari cantităţi de aur, argint, probabil şi petrol, etc… şi tot mai sunt bogăţii…

Nu! Nu fac parte din categoria oamenilor ce cred că neamul românesc este un popor ocrotit de forţe divine. Încerc să înţeleg anumite lucruri…

Domnul Isărescu spune:

“România duce lipsă de organizare, de capacitate administrativă, de management performant.”

Să le luăm pe rând :) :

- organizare: se observă acest lucru de la managerii (directorii) marilor instituţii, până la omul de rând (muncitor/pălmaş/simplu angajat). Nu este vorba doar de organizarea muncii, a activităţii cotidiene, ci chiar şi de organizarea propriei vieţi. Am cunoscut oameni (în viaţa personală dar şi citind diferite blog-uri pe Internet) care au deficienţe mari în organizarea vieţii personale. Lumea este într-o continuă fugă după bani, cheltuie mult timp să-i câştige… dar îi risipeşte aiurea. Cheltuie banii fără rezultate. După părerea mea: lipsă de organizare şi prioritizare.

- capacitate administrativă: lucru observat şi la persoane cu funcţii publice (primari, etc…) în administrarea unor bunuri publice… dar şi în administrarea unor bunuri personale, la multe persoane particulare.

- management performant: cred că domnul guvernator este prea blând în exprimare :) , eu aş fi spus management deficitar, adică: mult mai grav decât lipsa de performanţă.

Iată un alt articol, aici, despre criza actuală, din care voi copia vorbele mitropolitului Teofan:

“Criza lumii de azi, despre care se vorbeşte mult în ultima vreme, nu este în esenţa ei doar o criză economică. Problemele materiale sunt numai o consecinţă a lipsei de sens a vieţii care defineşte existenţa multora dintre noi, o urmare a tristeţii, a răcelii spirituale, a fricii, a stării de deznădejde care cuprinde multe suflete.”

Lipsa de sens a vieţii este cauza. Dacă dăm timpul înapoi cu 2-3 ani, când lucrurile mergeau bine (fără criză), observăm o lume care pentru bani făcea orice: bătăi între fraţi, omoruri în familie, etc… Aceste lucruri nu au dispărut, nu s-au rarefiat, dar sunt cauze ale crizei prin care trecem.

Au început să apară păreri despre cauzele crizei, dar păreri despre soluţii de rezolvare? Au apăprut şi astfel de păreri, dar par mai mult SF-uri, despre o lume comunicativă, mai bună, mai iubitoare, mai tandră, etc…

Va putea criza să îndrepte sufletele oamenilor?

Leave a Comment