Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.02.10

Bilanţuri

Posted in Viata at 6:27 am by rast

În viaţă fiind, suficient de sănătos, fără prea alte mari probleme personale (criza m-a lovit şi pe mine dar, deocamdată, nu dezastruos/demoralizant), cochetez cu moartea.

Din acest punct al vederii, să văd dacă mai stau pe aici, prin această lume… fac bilanţuri zilnice, lunare, anuale… şi chiar orare. Pun în balanţă, pe un taler, lucrurile/evenimentele pozitiviste care mi-au provocat stări mentale/psihice/fizice plăcute… iar pe celălalt taler lucrurile/evenimentele care mi-au creeat stări dis-conforte.

Balanţa se înclină spre talerul negativ, aproape totdeauna. Pun câte ceva şi în talerul pozitiv dar, negativităţile ce mă năpădesc din exterior… puse în talerul cu negativităţi… înclină balanţa spre tendinţa ne-creştină de a abandona această viaţă.

Chiar în aceste momente, în care chinui tastatura, un coleg fluieră… parcă aş fi pe un tăpşan plin cu oi şi ciobani… în realitate stau într-un birou cu alţi 4 colegi… chipurile cu o educaţie aleasă… ingineri, peste50 ani de viaţă.

Cel mai important lucru ce mi s-a întâmplat şi care a generat acest post, care poate fi interpretat ca fiind pesimist… este un eveniment ce se aşează pe talerul negativ al balanţei.

Vremea s-a mai încălzit, vecinii mei de bloc, în virtutea economiilor ce vor să le facă, au optat pentru închiderea căldurii centrale (cea de la calorifer) pe timp de zi şi seară. Căldură este doar noaptea (după orele 23:00), până dimineaţa.

Da! Ştiu, pot să pun un reşou/calorifer electric în priză (am… şi aseară am şi luat această măsură). Cine stă la bloc ştie că acea căldură dată de caloriferul din încălzirea centrală nu este la fel cu cea generată dintr-un calorifer electic.

Deja preconizez că balanţa se va înclina spre talerul negativ, vreo două luni de acum în colo.

Orice altă mică bucurie a vieţii, venită pe orice cale, inclusiv cea a Internet-ului, etse anihilată de temperatura dis-confortabilă a meniului/spaţiului locativ.

5 Comments »

 1. mihaela Said:

  March 2, 2010 at 10:46 am

  Nu ştiu cum să mă adresez…poate dragă prietene este prea prea, întâi bine ai revenit apoi te întreb aşa direct: de ce preconizezi că balanţa se va înclina spre talerul negativ în vreo două luni ?
  Am citit în cele scrise mai vechi pe site şi am înţeles că diabetul îţi este o problemă veche, până acum a fost destul de bine…adică ai dus-o pe picioare. Ce s-a schimbat atât de mult…?! Ştii că, începând cu 40 ani sunt vreo 4-5 ani critici …. familie, sănătate, servici şi mai pune câte mai pot încape…oricare dintre noi poate avea probleme de un fel sau altul. Aşa că e bine să fi pregătit, eu experimentez de vreo doi ani aceşti 4-5 ani critici care s-au lăsat şi cu probleme de sănătate personală. Eu zic că nu trebuie să-ţi pierzi optimismul şi să mergi mai departe ” you have to walk the way” cu micile bucurii care îţi pot aduce fericire în suflet. Numai bine, Mihaela ( am prins moda cu două nume ).

 2. mihaela Said:

  March 2, 2010 at 11:16 am

  Revin ….vreau să spun că am două prenume iar de când cu eba şi udrea nu vreau să folosesc decât pe cel care-l folosesc ai mei.
  Şi eu am început la un moment dat să fac bilanţuri şi au început să mă doară toate celea… aşa că am lăsat-o baltă… oricum, ce a fost nu se mai poate schimba… viaţa merge înainte.
  Gândeşte-te că vine primăvara… în curând gata cu frigul.

 3. rast Said:

  March 3, 2010 at 1:53 am

  Voiam sa spun ca balanta zilnica se va inclina spre negativ, cel putin doua luni de acum incolo. Din cauza frigului din bloc, vecinii din bloc vor vrea sa faca economie si vot inchide caldura in timpul zilei. Calendaristic primavara vine repede, dar nu si cu temperaturi nocturne de peste 10 grade…
  Nu probleme se sanatate sau de familie inclina balanta. Negativitatile ce le pun in talerul negativ vin din partea oamenilor cu care sunt obligat sa socilizez (sa petrec o buna parte din timpul zilnic): colegi de servici, vecini de bloc.
  He, he, he… optimismul l-am pierdut de mult, de vreo 4-5 ani. Nu mai sper intr-o minune… ca oamenii vor reveni la un comportament cu bun simt.

 4. mihaela Said:

  March 6, 2010 at 6:20 am

  ” Vreau o minune…. vreau o minume în viaţa mea…” aşa mă trezesc fredonând vreo melodie …. auzită aşa pe fugă. Mai ieri alaltăieri, dis de dimineaţă fredonam Marius Ţeicu ” dincolo de nori e soare mereu, soare luminos ca sufletul meu….”, un fel de programare (NPL).
  Eu am observat că oamenii, de regulă, nu se schimbă. Mai simplu este să ne schimbăm noi, adică să nu-i bagi în seamă sau să nu pui la suflet toate cele. Numai bine, Mihaela

 5. mihaela Said:

  March 6, 2010 at 10:28 am

  rectificare: programare neuro-lingvistică (NLP)

Leave a Comment