Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.22.11

Bani să porneşti propria afacere

Posted in Viata at 4:11 am by rast

Articolul din revista Capital

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/tanar-si-nelinistit-de-unde-iau-bani-pentru-un-start-up-144312.html

mi-a adus aminte de situatia în care mă aflu si de anumite prostii făcute guvernul nostru (de cei pe care i-am votat) în decursul anilor. Ce-a mai mare aiureală care mi-a venit în minte a fost “emanată” de guvernul nostru acum 15-20 de ani… nu mai ţin minte exact. Nu data este importantă ci prostia. În acea vreme se inchideau minele de cărbuni iar minerii (ajunşi şomeri) erau indemnaţi de guvern să facă proprii afaceri. Să fim serioşi: ce afaceri poate să facă un om care a săpat în mină, ani de zile?

Pentru a porni o afacere nu ai nevoie de bani, ci de potenţiali clienţi. Situaţia mea actuală (nu este departe de cea a minerilor :) , am ajuns… pe drumuri şi nu ştiu decât programare… şi nici bani de afaceri nu am :( ).

Să presupunem că aş avea “o sumă fabuloasă”… aş fi diliu :) şi aş începe o afacere în programare. Aş face firmă (acte, autorizaţii, spaţii, PC-uri, etc.), aş angaja programatori… le-aş da salarii… şi… aş cheltui bani (din suma aia fabuloasă :) ). Greşeală mare! Baza într-o afacere stă în potenţialii clienţi! Practic din acest motiv an fost “exmatriculat” din job, acum o lună. Şeful firmei avea/are nişte bani şi vrea să facă afaceri cu programare. Avea un client şi muncă la un program al clientului. M-a angajat pe mine şi încă un programator… am muncit la acel program… l-am terminat… iar seful firmei nu a mai găsit contracte/clienţi… cu toţi banii care îi are. La ce i-a ajutat banii? Să producă şomeri?

4 Comments »

 1. Florin Said:

  February 22, 2011 at 5:42 am

  In contextul economic actual, cred ca firmele care produc software la cerere sunt pe cale de disparitie.

  Daca as avea bani, as investi in dezvoltarea unui produs care rezolva o problema reala si nu se adreseaza unui singur (tip) de client.

  Nu as lua bani o singura data ci as merge pe modelul unui abonament lunar. Costuri mici pentru client si cash-flow pentru mine.

 2. oli Said:

  March 6, 2011 at 1:51 pm

  ca si idee daca nu mai ai de munca de ce nu incerci pe site-urile de freelance sau chiar sa faci de exemplu aplicatii de IPhone sau IPad, tu le faci,le dai la apple, daca ai un download de 50000 te-ai scos:)

 3. rast Said:

  March 6, 2011 at 10:17 pm

  Pe site-urile de freelance, dupa ce se castiga o licitatie, incepe discutia cu beneficiarul proiectului in engleza. Aici este problema mea, imi este foarte greu sa scriu si sa vorbesc in engleza. La citit ma descurc.
  Ce aplicatie de iPhone sau iPad sa fac? M-am gandit odata sa fac o aplicatie care gestioneaza imprumuturile de carti din biblioteca personala… cine mai citeste in ziua de azi? O sa fie download macar de 100 ori?

 4. Florin Said:

  March 9, 2011 at 7:07 am

  Partea cu engleza se poate rezolva usor, mai cu Google Translate mai cu niste carti …

  Dezvoltarea aplicatiilor pt iPhone/iPad este o mina de aur, doar ca investitia e destul de mare la inceput.

  Cat despre idei … trebuie sa vezi care sunt trendurile la americani, ce fel de aplicatii genereaza hype si vii cu ceva peste. Trebuie ca aplicatia sa fie ori utila, ori fun de folosit.

  Uite un articol interesant : http://www.boio.ro/interviu-prima-mamica-ios-developer-din-romania-urca-scara-succesului-in-appstore/

Leave a Comment