Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.25.07

Print Preview în Java

Posted in Java, Uncategorized at 7:13 pm by rast

La programul la care deja lucrez (o aplicaţie care trebuie să printeze un raport) trebuie să se scoată la imprimantă anumite rapoarte despre activitatea curenta a staţiei. Nu intru în amănuntele tehnice ale datelor ce trebuie “raportate”/printate, important este, că ar fi util pentru operator, să vadă, înainte de a printa raportul, o previzualizare a acestuia. Cu alte cuvinte un Print Preview, aşa cum există în majoritatea aplicaţiilor serioase  :) .

Da! Dar eu am început să fac aplicaţia în Java şi am dat o căutare pe Google despre Print Preview în Java. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că există astfel de clase de previzualizare, dar pe bani. Lumea deja s-a gândit la o modalitate de a face bani, completând paleta largă a claselor SDK Java cu alte utilităţi.

Nu numai că am găsit şi o ierarhie de clase free (adică gratuite), dar am început să le şi folosesc… sau mai bine zis, să le adaptez nevoilor mele, integrându-le în aplicaţia de care vorbeam.

Deja mi-am pus problema de a scrie o ierarhie de clase generalizatoare pentru un Print Preview în Java. Deja, aceasta ar fi o primă idee  :)   de a “pune în vânzare” un modul utilizabil în aplicaţii Java.

Întreaga aplicaţie începe să se apropie de 1500 de linii. Cea mai mare aplicaţie în Java, scrisă de mine în Notepad, se ridică la 8800 de linii. Sunt curios dacă aplicaţia curentă va depăşi acest număr de linii, având în vedere faptul că voi extinde funcţionalităţile ei cu alte module:

 • un modul de imprimare a unui aviz de însoţire a mărfii
 • un modul de imprimare facturi – nefiind mare diferenţă între aviz şi factură
 • un modul de gestionarea stocurilor.

2 Comments »

 1. Anca Said:

  May 9, 2007 at 10:04 am

  Ma surprinde foarte tare faptul ca folosesti Notepad-ul pentru a scrie programe in Java. Felicitarile mele pentru ca reusesti acest lucru, dar totusi nu crezi ca ti-ai usura munca daca ai folosi un editor pentru Java? (exista si editoare free, daca asta e motivul).

 2. rast Said:

  May 9, 2007 at 10:20 pm

  nuuuuuu!!!! Nu asta e motivul. Si, ca fapt divers, am lucrat si cu RAD-ul de la Borland si cu cel de la MicroSoft…
  Motivul e ca, utilizand Notepad-ul, invat mai temeinic structurarea claselor si declararea lor. Practic, “ma fortez sa lucrez” in Notepad, pentru a stapani mai bine limbajul.

Leave a Comment