Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.01.07

Osho – adevărata împlinire

Posted in Uncategorized at 9:46 pm by rast

Omul este plin dacă este în armonie cu universul. Dacă nu este în armonie cu universul, atunci este gol, în întregime gol; iar din această stare de gol se naşte dorinţa de a poseda. Această dorinţă de a poseda poate fi umplută cu bani, cu locuinţe, cu mobilă, cu prieteni, cu orice, deoarece nu poţi să trăieşti în acest gol. Este îngrozitor. Este o viaţă de fantomă. Dacă eşti gol şi înlăuntrul tău, este imposibil să trăieşti. Pentru a avea senzaţia că interiorul tău este plin există numai două căi. Fie intri în deplină armonie cu universul… te umpli cu tot ceea ce este, cu toate florile şi cu toate stelele. Aceasta este adevărata împlinire. Însă dacă nu faci acest lucru, şi milioane de oameni nu îl fac, atunci singura cale este de a te umple cu tot felul de reziduuri. Dorinţa de a poseda înseamnă că simţi pur şi simplu o stare de gol, pe care vrei să o umpli cu orice, indiferent care ar fi respectivul lucru. Odată ce înţelegi acest lucru, dorinţa de a poseda dispare. Atunci apare dorinţa de a intra în comuniune cu tot ceea ce este, astfel încât tot acest gol interior să dispară.

8 Comments »

 1. daniela Said:

  September 15, 2007 at 10:32 am

  Rast ,
  Ai umplut golul cu ” cine ” sau “cu ce ” din univers ?ca sa fi in armonie cu el.!

  Crestinii stiu ca si depinde de ei daca duhul lui Dumnezeu traieste acolo iar daca nu, si atunci ei sunt goi !

 2. rast Said:

  September 15, 2007 at 1:46 pm

  Trebuie sa ma laud… dar asa este.Am umplut golul! Si Osho da 2 repere:
  1. Dispare dorinta de a poseda – a disparut de mult. Din aceasta cauza am intrat in conflict cu rudele apropiate, care ma condamna ca am luat-o razna si ar trebui sa ma duc la un medic: psihiatru, psiholog, etc…
  2. Apare dorinta de a intra in comuniune cu natura. Nu poti sti cat de revoltat sunt impotriva celor care cultiva, taie si vand flori in piata. Mi-a “mila” de fiecare fir de floare. In cercul de amici sunt recunoscut pentru lipsa mea de maniere, de a da flori la doamne… in diferite ocazii.
  Multi ma bat la cap sa-mi intemeiez o familie si sa fac un copil. Motivul principal ar fi, pentru ei “adevarata implinire”. Multi mi-au spus ca se simt cu adevarat impliniti abia dupa ce au avut o odrasla. E vina mea ca ma simt implinit fara a avea pe cine trage de urechi??? Exact asta e cuvantul “implinire”. Simt o implinire care umple orice gol. Aceasta implinire este motivul pentru care nu mai am dorinte, nici pentru bani, nici alte bunuri materiale. Sunt CONVINS ca ele nu m-ar face sa ma simt mai bine. Lucrul pentru care lupt este sanatatea.

 3. rast Said:

  September 15, 2007 at 1:49 pm

  Marea majoritate a oamenilor isi cheltuie banii si timpul cautand placeri (jocuri, filme, mancaruri, etc…). Nu exista placere mai mare decat aceasta “implinire”… si p’asta o simti ora de ora, nu ca placerile provocate, cand si cand.

 4. daniela Said:

  September 16, 2007 at 12:08 am

  Ra st
  nu esti de acord cu fraza aceea cu templul ?

  In privinta florilor taiate simt acelasi lucru: mi-e mila de ele .Acasa am o bucatarie destul de mica , dar am amenajat un loc unde sunt cateva ghivece cu flori vii!.

  Vara aceasta din cauza caniculei , au suferit cam mult de caldura,( bate soarele in geam de la rasaritul Lui pana pe la ora 13 ) dar le-am facut dus , le mangai , vorbesc cu ele: le spun ca sunt frumoase.

  Alta idee:
  Oamenii spun despre cei care nu sunt ca gloata , ca merg in sens invers , adica contra…vantului si au ceva la cap.

  Eu spun ca au ceva in cap mai mult decat turma .
  Nu intru in amanunte ca ma pierd ,iar tu esti un analist ,un analitic, un atent la detalii .

  O sa-ti citesc cugetarile, scrierile ,studiile.in continuare.

  N-am stiut de osho, de camp morfic si altele.

 5. rast Said:

  September 16, 2007 at 12:50 am

  Care fraza cu templul?
  Uite-asa, ca sa ma laud, zicand ca vrei sa-mi citesti scrierile… iti recomand sa citesti si ce scrie la:
  http://voceainterioara.tripod.com
  tot eu am scris si bazaconiile de acolo.

 6. daniela Said:

  September 16, 2007 at 1:08 am

  Am citit ,”dialog inchipuit” este o invitatie la cunoasterea vietii ,acea viata interioara.
  Sunt multe informatii noi pentru mine ,le iau pe rand .
  o zi buna!

 7. daniela Said:

  January 6, 2008 at 9:34 am

  Ce “vremuri”, erau acelea cand scriam cu atata patos , iar acum nu mai e nimic de spus , teama este cea mai rea/grea povara.

  Ironica este viata si ironici Ii sunt trecatorii prin/din ea!!!!

  Am venit sa traiesc din amintiri!!!! eram curioasa ,de ce nu ,sa vad/ amintesc ce era in capul meu cand scriam fara sa stiu ce va urma !!!!asa inseamna naivitate crasa. de ce nu prostie la fel de crasa .
  Si-a urmat o deziluzie , o dezamagire in vorbe si oameni prefacuti.
  nu prea facuti ci pre facuti .
  De fapt eu am fost pricina dezamagirii cuiva , si e bine sa se stie din timp, adica pana mai e timp ,sa vezi ce trebuie vazut.

 8. daniela Said:

  January 6, 2008 at 11:05 am

  De fapt asa gandeam atunci, nu pot schimba nimic din ce a fost/sau n-a fost in capul meu .
  Cum adica om pre facut? inseamna oare facut din cel vechi altul nou mai putin performant ca initialul .Ce teorie !!!!!???

Leave a Comment