Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.29.08

Veste bună

Posted in Succesul at 5:38 am by rast

O veste bună mi-a dat ieri Valentina, prin post-ul scris aici. Fără încuviinţarea ei, şi sper să nu se supere, voi copia mai jos vestea bună:

“Vestea buna este ca cei care se bazau in cariera doar pe caracteristicile de moment ale pietei si nu pe propriile lor abilitati si cunostinte profesionale vor primi, in sfarsit, flitul cuvenit al angajatorilor sau potentialilor angajatori”

De când am intrat în câmpul muncii, am fost urmărit de ideea de a fi un bun profesionist, ţinându-mă la curent cu noutăţile ce apar în domeniul programării. Voiam să-mi bazez întreaga viaţă (banii necesari pentru întreaga viaţă cotidiană), pe stabilitatea unui servici/job, în care “să rezist” prin profesionalism, ci nu prin şpagă sau laude aduse şefilor. Nu a fost un drum uşor. Ştiu ce înseamnă să nu dai şpagă. Nu laud această practică! A nu da şpagă înseamnă a trăi la limita decenţei Am preferat această alternativă (de corectitudine şi sinceritate, bazată pe puterile şi abilităţile proprii) pentru momentul liniştii când pui capul pe pernă. Am cunoscut oamenii care se bazau pe şăagă şi mici furtişaguri. Când rămâneau cu ei înşişi, în acele momente în care conştiinţa ar trebui să fie cuprinsă de linişte interioară, erau (probabil mai şi sunt) cuprinşi de îngrijorări mari: dacă le pică pila?

Am trăit cu o astfel de paradigmă: de a mă baza doar pe profesionalism, nu şi pe şpagă, pile, etc. Nu o recomand nimănui. Fiecare este liber să aleagă dintre cele două variante:

 • eforturi pentru ridicarea gradului de profesionalism
 • confortul şi bunul trai instabil, dat de PCR :) (Pile, Cunoştinţe, Relaţii)

Să vedem ce va urma!

2 Comments »

 1. Mihaela Said:

  December 10, 2008 at 1:28 am

  Dificil sa te bazezi numai pe competenta si profesionalism. Si eu fac aceeasi “greseala”. Si ma simt inadecvata si incomoda.

 2. rast Said:

  December 10, 2008 at 1:37 am

  Da, Mihaela! Parca nici nu-mi vine sa cred cat de… “rai” sunt oamenii. Urasc competenta si profesionalismul. Inainte erau doar invidiosi/rautaciosi, acuma incearca sa te scoata la periferia societatii, incearca sa te elimine complet…

Leave a Comment