Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.29.08

Test pentru viitorii angajaţi

Posted in Succesul at 2:39 am by rast

Vreau să înţeleg ce se întâmplă în lumea asta! Este vorba nu numai despre o schimbare a normalităţii, se pare că “sunt cutremure” la toate nivele viaţii sociale, inclusiv tot sistemul economic, este cutremurat, şi încă “mişcările” cutremurului continuă. Apropo de cuvântul “mişcări” şi de sensurile pe care el le are :) . Mişcările sociale, la scară mare încă nu au apărut! Au fost câteva greve şi mici ne-înţelegeri. Au fost alte mişcări: 2 bănci americane (S.U.A.) falimentate, probleme imobiliare, etc. Să vedem/urmărim ce va mai fi, îm lumea largă şi pe teritoriul .ro!

Psihismul omului se schimbă. Pe lângă problemele ce le aveau, oamenii trebuie să suporte tensiuni psihice suplimentare, datorate “mişcărilor” sociale. Este foarte clar! Randamentul muncii unui om echilibrat/ne-stresat, fără probleme mari personale (cine nu are probleme :) , unii spun că doar morţii nu au probleme! Eu sunt de acord! Trăieşti, deci ai probleme! care te afectează mai mult sau mai puţin). Nu vreau să ma dau mare :) . Acu’ un an şi ceva am participat la un interviu, în postura de tester al viitorului angajat, la selecţionarea celor 2 viitori programatori PLC. Am fost pus în situaţia de a face un test de programare. Am conceput 3 probleme care să solicite mai mult atenţia, buna concentrare şi inteligenţa, nu voiam “să testez” buna memorare a unor tehnici de programare.

Una dintre probleme era o capcană :) . Era vorba despre o buclă while infinită, care nu se sfârşea niciodată, şi deci nu putea furniza un rezultat. Un singur candidat (din 8) a dat răspunsul corect, din prima. I-am dat nota maximă: 10. A fost unul dintre cei ce au reuşit la interviu (nu eu am făcut selecţia, doar mi-am exprimat părerea despre cunoştinţele de programare).

Am început să-l cunosc mai bine pe “omul” care se ascunde în spatele profesionistului… S-a “înglodat” în credite bancare, în valoare de peste 8.000 euro. Împrumută bani de la unul, de la altul, să “cârpească” tot felul de “rămăşiţe” de datorii. Este, cu psihicul, la pământ! Pentru economie, nici nu mănâncă cum trebuie… efectiv uneori nu poate sta în picioare… se ţine/sprijină de masă.

Cât poate fi randamentul în muncă al unui astfel de om? Minte îi fuge la credite şi dobânzi, discuţiile preponderente ce le deschide prin birou, sunt despre mâncare. Mai are probleme şi cu gagicile… Mă rog! problemele lui!

Buba e că nu are randament la servici! Nu vreau să-mi critic colegul, ci atitudinea şi componenţa unui test de la un interviu. Degeaba are X j’de’mii de cunoştinţe profesionale dacă, în cele 8 ore de muncă, mintea lui este acaparată de alte probleme. Un om, mai slab pregătit, chiar şi cu inteligenţă mai slabă, dar fără probleme personale, se poate “aduna” mult mai uşor în orele de muncă, pentru a-şi rezolva problemele de servici.

Poate, în trecut (3-4 sau 10 ani), astfel de probleme nu erau valabile, oamenii/angajaţii nu aveau probleme aşa de mari, încât să nu se poată concentra în orele de servici. În ărezent, cred că o astfel de problemă devine din ce în ce mai actuală!

Leave a Comment