Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

04.07.07

Slow Food

Posted in Succesul at 9:13 am by rast

Din acelaşi e-mail, din care am citat anterior, am aflat, spre ruşinea mea  :) , pentru prima dată de mişcarea “Slow Food”, care promovează ideea că oamenii trebuie să mănânce şi să bea lent pentru a savura mâncarea.

Sunt de acord cu această idee de savurare a gustului, dar mă opresc aici  :) , în sensul că mişcarea amintită nu face distincţie între mâncarea preparată şi cea ne-preparată, cu ajutorul focului.

Am făcut o căutare cu bine-cunoscutul Google după cuvintele cheie “Slow Food”. Când am văzut numărul rezultatelor căutării mi s-a făcut oarece ruşine de ne-ştiinţa mea despre această mişcare, dar după ce am bifat Radio Butonul cu pagini scrise în româneşte  :) mi-am mai revenit! Nu mică mi-a fost mirarea când am găsit pe net întregul mesaj din care am citat. Acest text este un articol (foarte bun, după părerea mea) dintr-un site. Un oarecare l-a copy-paste şi trimis pe lista de discuţii. Iar eu, m-am îmbolnăvit de copy-paste şi am aplicat procedeul mai departe în acest blog…

Interesant este, că acest concept de “Slow”, este baza unui concept (mişcare chiar) mai nou, numit “Slow Europe”. Ideea a pornit de la analizarea grabei şi nebuniei generate de globalizare, de dorinţa de a avea în cantitate mare (nivelul vieţii), opus la a avea calitate, calitate de viaţă, sau calitate umană.

Într-adevăr, ideea calităţii vieţii nu ne-o punem decât pentru perioade scurte de timp: cum a fost week-end-ul, cum a fost concediul, cum am petrecut sărbătorile, etc… Dar, cum am trăit viaţa, sau cum voi trăi viaţa – câţi oameni îşi pun aceste probleme/întrebări. Oamenii trăiesc (am vrut să spun trăim  :) dar aş minţi… de mai bine de 10 ani am început să mă desprind de acest obicei) în virtutea unor obiceiuri, a unor tradiţii (de familie, de localitate sau zonă geografică, de popor sau naţiune). Oamenii nu fac ceea ce le place, atunci când le place. Ei fac ceea “ce se face”, atunci “când se face”.

La anumite sărbători manâncă miel… că aşa se face. Păi mie dacă nu-mi place carnea de miel. de ce să mănânc… chiar de Paşti? Mulţi mi-au spus că aşa este creştinismul, religia “în care trăiesc”. Baza acestei religii este Biblia, iar esenţa este învăţătura lui Iisus. Dacă obiceiul mâncatului mielului în anumite perioade ale anului, era atât de important pentru a fi creştin, de ce nu a fost amintit de Iisus? Nu mă refer doar la mâncatul mielului, ci la toate celelalte obiceiuri: ascultăm colinzi de crăciun, mâncăm peşte doar când e “lăsare de peşte”, etc… Aceste “evenimene” sunt consemnate în calendar, dar Iisus a spus ceva despre ele?

Leave a Comment