Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.15.09

Paulo Coelho – Manualul războinicului luminii

Posted in Succesul at 1:26 am by rast

Războinicul luminii a învăţat că Dumnezeu foloseşte singurătatea ca să ne înveţe convieţuirea.

Foloseşte mânia ca să ne arate infinita valoare a păcii. Foloseşte plictisul ca să pună în evidenţă însemnătatea aventurii şi a renunţării.

Dumnezeu foloseşte tăcerea ca să ne înveţe răspunderea pentru cuvintele noastre. Foloseşte oboseala ca să putem înţelege valoarea trezirii din somn. Foloseşte boala ca să pună în evidenţă binecuvântarea sănătăţii.

Dumnezeu foloseşte focul ca să ne dea învăţătură despre apă. Foloseşte pământul ca să înţelegem valoarea aerului. Foloseşte moartea ca să ne arate importanţa vieţii.


Nu ştiu de ce, chiar citind cartea domnului Constantin Dulcan, gândul mă duce la “Manualul războinicului luminii” al lui Paulo Coelho. Am început această carte, citind vreo 30-40 de pagini, acum vreo 5-6 ani. Am împrumutat-o unui coleg şi… împrumutată a rămas. Între timp, pe o listă de discuţii, am primit-o în format .doc. Am de unde s-o citesc :) . Citatul de mai sus este mai spre sfârşitul cărţii, găsind-ul căutând cuvântul moarte, cu care viaţa mea a fost “acoperită” multă vreme.

“Războinicul luminii a învăţat că Dumnezeu foloseşte singurătatea ca să ne înveţe convieţuirea”… aş avea o mică observaţie asupra cuvântului Dumnezeu. Fiecare om înţelege prin Dumnezeu altceva. Unii înţeleg o “forţă”… alţii, un moş cu barbă cu un catastif în breţe şi care pune buline albe sau negre fiecărui om. Aş fi muuult mai de acord cu termenul folosit de domnul Constantin Dulcan, de “mână invizibilă”.

Se pare că şi eu sunt la sfârşitul unui ciclu, folosit de mâna invizibilă pentru a mă învăţa ceva. Am învăţat pe propria piele trei lucruri:

  • sunt oameni destul de înzestraţi cu inteligenţăde la natură, dar care pentru a fi apreciaţi de alţii îşi bat joc de ei, de propria sănătate. Răutatea umană este prezentă de mii de ani, dar oameni răi cu ei însăşi nu credeam că sunt. Iată că m-am convins că există :( !
  • există oameni care au trăit o viaţă (au aproape 60 de ani), au o şcoală înaltă (facultate), au fost “în vâltoarea vieţii” şi dau dovadă de lipsă de logică crasă. Nu este vorba de aspecte profesionale ci de aspecte umane, pe care şi un om cu 4 clase le poate pricepe.
  • orgoliul uman, mândria (recunoscut ca cel mai mare “păcat” în religia creştină) te poate face deseori, să pirzi foarte mult. Pe când, dacă ai recunoaşte că ai greşit, ai avea de câştigat. Dar oamenii vor să susţină morţiş, că ei au dreptate şi vor să-şi împună punctul de vedere, lipsit de realitate fiind.

Leave a Comment