Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

05.16.10

Osho – transformare interioară

Posted in Succesul at 1:17 am by rast

Citat:

Cuvântul personalitate nu este uşor de înţeles. El vine de la persona, care înseamnă mască. În Grecia Antică, actorii care jucau teatru obişnuiau să poarte măşti; aceste măşti erau numite persona – căci sunetul venea din spatele unei măşti. Sona înseamnă sunet. Publicul nu vedea decât măştile, din spatele cărora se auzeau sunetele. Din acest cuvânt, persona, s-a născut un altul: personalitate.

Orice personalitate este falsă. Indiferent dacă este bună sau rea, personalitatea unui sfânt sau a unui păcătos, – ea este falsă. Puteţi purta o mască frumoasă sau una urâtă nu contează. Adevarata dumneavoastră faţă este esenţa dumneavoastră.

Personalitatea face parte integrantă din procesul de creştere. Este ca şi cum ai prinde un peşte din mare şi l-ai arunca pe malul apei: el va sări înapoi în mare. Abia acum îşi va da el seama, pentru prima oară în viaţa lui, că a trăit în mare. Abia acum îşi va da seama că: „Marea este lumea mea”. Până să fie prins şi aruncat pe mal, el nu s-a gândit nici o clipă la mare. Nu şi-a dat seama nici o clipă că trăieşte în ea. Ca să cunoşti ceva, trebuie mai întâi să-l pierzi. Ca să devii conştient de paradis, trebuie mai întâi să-l pierzi. Abia după ce l-ai pierdut şi l-ai regăsit îţi vei putea da seama – pentru prima oară – de frumuseţea lui.
A fost necesar ca Adam şi Eva să fie alungaţi din Grădina Edenului; acest lucru face parte din creşterea naturală. Numai părăsind frumoasa Grădina a Edenului va putea Adam să devină cândva un Christos – să se întoarcă înapoi. Părăsirea Edenului de către Adam este ca şi peştele prins şi aruncat pe malul apei; Iisus este precum peştele care sare înapoi în apă.
Oamenii primitivi, spre exemplu, au ceva în comun cu copiii mici. Ei sunt frumoşi, spontani, naturali, dar absolut inconştienti de ei inşişi; ei nu au nici un fel de conştiinţă de sine. Trăiesc fericiti, dar fericirea lor este inconştientă. De aceea, ei trebuie mai întăi să piardă această fericire, să devină civilizaţi, educaţi, învăţaţi, să capete o culturî, o civilizaţie, o religie, să îşi piardă întreaga spontaneitate, să uite complet de esenţa lor, pentru ca, într-o bună zi, să reinceapă să-şi aminteascã de toate acestea. Acest lucru este inevitabil.
Asta este ceea ce se întamplă astăzi cu lumea, iar efectele sunt atat de profunde deoarece este pentru prima oara cand umanitatea a devenit cu adevarat civilizata.
Cu cat o tara este mai civilizata, cu atat mai puternica este senzatia de gol. Tarile inapoiate nu cunosc inca aceasta senzatie. Nu a sosit inca timpul pentru ele. Pentru a avea aceasta senzatie de gol interior, de lipsa de semnificatie, de absurd, omul trebuie sa devina mai intai foarte civilizat.
De aceea, eu sustin intru totul stiinta, caci aceasta ajuta la aruncarea pestelui pe mal. Cand se va trezi pe malul fierbinte, pestelui i se va face sete. Inainte nu i-a fost niciodata sete. Pentru prima oara in viata lui, el va simti lipsa oceanului care il inconjura, raceala lui, apa datatoare de viata. Isi va da seama ca moare.
Aceasta este situatia in care se afla astazi omul civilizat, omul educat: el simte ca moare. Aceasta senzatie il ingrijoreaza foarte tare. El doreste sa afle ce este de facut, cum poate intra din nou in oceanul vietii.

Osho


El vine de la persona, care înseamnă mască.“… oricum, chiar şi psihologia modernă consideră că personalitatea (anumite trăsături de personalitate) se creează/formează în timpul vieţii (copil/tânăr fiind) datorită procesului educaţional.

Adevarata dumneavoastră faţă este esenţa dumneavoastră.“… îmi place că Osho foloseşte acelaşi termen: “esentă” ca şi Gurdjieff. Am scris despre ceea ce spune Gurdjieff despre personalitate şi esenţă aici.

Până să fie prins şi aruncat pe mal, el nu s-a gândit nici o clipă la mare“… ceva de genul ăsta mi se întâmplă mie acum, în anul 2010. Până la “accidentul” din ianuarie, ştiam că este bine să ai ca punct de sprijin în viaţă doar infinitatea, dar nu prea practicam această idee decât în faze relativ incerte ale vieţii. Din ianuarie trăiesc “consultând” infinitatea chiar şi în cele mai obişnuite evenimente ale vieţii.

Leave a Comment