Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

05.04.10

Osho – Iluminarea – natura lucrurilor

Posted in Succesul at 8:45 am by rast

Citat:

“Iluminarea este însăşi natura lucrurilor. Nimani nu recunoaşte însă acest lucru. Dimpotrivă, oamenii au fost induşi ăn eroare, spunându-li- se că scopul suprem este mai presus de natură. I s-a dat chiar ăi un nume frumos: “supra-natură” . Iar oamenii au crezut această poveste frumoasă, dintr-un motiv foarte simplu:
Natura lucrurilor este chiar acolo unde te afli. Ea nu este o provocare, ceva fascinant, şi nu îţi cere să dovedeşti nimic. Nu se află undeva pe o stea îndepărtată. Mintea şi-ar dori o sarcină foarte dificilă, aproape imposibilă dacă s-ar putea. Nu poăi fi cineva special decât dacă ai atins imposibilul.
Iluminarea nu este un talent. Un om iluminat nu este ca un artist înăscut, ca un pictor sau ca un muzician – acestea sunt talente.
Iluminarea este pur ăi simplu sursa vieţii fiecărei persoane. Nu trebuie nici măcar să ieăi afară din casă ca să o cauţi.
Iluminarea nu înseamnă altceva decât realizarea faptului că “Sunt ceea ce mi-am dorit dintotdeauna să fiu. Nu am fost niciodată şi nu voi putea fi niciodată altcineva.”
Această definiţie a naturii arată că nimeni nu îşi poate transcende natura. Poţi să faci efortul de a o depăşi, creând astfel tot felul de suferinţe, de angoase, dar nu o poţi transcende.
Ea este una cu tine.
Cum ai putea să ieşi în afara ta? Ea este însăşi sursa vieţii tale, însăşi existenţa ta. Oriunde te-ai duce, vei ramâne una cu ea.
Au fost oameni a căror primă experienţă de sine a constat într-un imens hohot de râs. Ei şi-au dat seama de absurditatea eforturilor lor de până atunci, când nu încercau altceva decât să fie ei inşişi! Este imposibil să încerci sa fii tu insuţi, de vreme ce eşti deja.”

Osho – Cartea despre ego


“Iluminarea este însăşi natura lucrurilor”… Da! Adică, mama natura ne-a creat pe noi oamenii să trăim în acea stare pe care actual o numim “iluminare“, şi căruia îi atribuim un iz de miraculos. Oamenii/omenirea a fost creată să trăiască în acea stare (aşa-zis-ul rai pe Pământ), prin involuţie, omul a uitat de starea lui naturală… a decăzut aşa de mult încât atribuie stării naturale un iz de basm, greu de atins, destinat doar aleşilor. Chiar termenul “iluminare” este cam forţat ales, ar fi trebuit un termen gen “întoarcere”, “întoarcere la viaţa naturală”, “re-integrare în natural”…

“Nu poăi fi cineva special decât dacă ai atins imposibilul”… fiecare om îşi doreşte să fie cineva special, vrea să iasă în evidenţă, să atragă atenţia asupra sa. Din acest motiv au apărut comportamente dereglate, din dorinţa de a fi altfel. Din cauza acestei dorinţe, de a atrage atenţia, oamenii nu-şi mai pun problema dacă ceea ce fac (sau cum se comportă) este “sesizat” în bine sau rău, de cei din jur. Să dau un exemplu pe care-l văd deseori în autobuzul cu care fac naveta la servici. Este o profesoară, trecută de 50 de ani, şi care poartă o pălărie cu un trandafir mare, roşu, pe ea. Pălăria este faină, trandafirul la fel, dar se potriveşte cu faţa ei ridată, ca nuca în perete. Ar sta bine la o tipă de 30-35 ani, fără riduri pe obraji şi frunte. Unde dai şi unde crapă :) !

“… Nu trebuie nici măcar să ieăi afară din casă ca să o cauţi.”… Pentru omul normal al zilelor noastre această expresie este un exemplu de “izolare”. Se spune/spunea că: sunt 3 mijloace de a cunoaşte:

  • a citi
  • a călători
  • a vorbi

aş mai adăuga :) , de ultimă oră

  • a Google-iza

Odată intrat în contact cu sinele tău divin (voce interioară sau voce a inimii sau altă denumire), adevărata cunoaştere “se va revărsa asupra ta” doar făcând linişte în mintea ta şi punându-ţi diferite întrebări. Cunoaşterea care o obţii prin cele 3 mijloace (citit, călătorii, vorbit) poate fi mincinoasă sau inutilă. Vocea interioară nu minte, iar dacă îi pui o întrebare inutilă, nu-ţi răspunde… dându-ţi un semnal că eşti pe un drum greşit.

Leave a Comment