Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.27.09

Motoare de căutare – google-ul nostru, cel de toate zilele!

Posted in JavaScript, Succesul at 3:02 am by rast

Aceste vremuri de criză/schimbări “mă treg după ele”… în sensul că trebuie să mă schimb şi eu… să-mi modific, în oarecare măsură, atitudinea de viaţă şi unele preocupări/obiceiuri.

Cu oarece “mândrie personală“, cu mai mult de 1 an în urmă, am adăugat în sidebar-ul blog-ului (aici de faţă) secţiunea “cu ce mă ocup” – care conţine anumite proiecte personale. Proporţional cu mândria alocată :) , am alocat şi o doză de indiferenţă. Proiectele prezentate în acele link-uri, fiind aproape abandonate.

Schimbările sociale ale acestor timpuri friguroase, m-au făcut să reiau ideile proiectelor, începând o muncă mai motivată asupra lor.

Din aceste puncte de vedere, mi-am pus problema unei căutări într-un site web. Blog-urile au, din start, o astfel de căutare, ce apare în sidebar, şi face o căutare în baza de date a post-urilor blog-ului. Este deci o căutare într-o bază de date. Dar dacă site-ul nu este dinamic, ci foloseşte pagini *.HTML statice?

Motiv pentru care am încercat să folosesc ajutorului prietenului omului Google (da!, în aceste timpuri “prietenul omului” nu mai este tradiţionalul câine… cu credinţa lui cu tot :) , ci Google).

Ce a ieşit se poate vedea aici. Ceea ce se vede este suficient de complicat pentru a merita comentarii. Nu comentez nik, nu am ales interfaţa cea mai simplă… sunt în teste. Dar voiam să-l bârfesc pe Google, din alt punct de vedere, a ceea ce nu se vede… de vizitatorul ne IT-ist al paginii.

Acea mini-aplicaţie de căutare este rezultatul înserării în pagunaweb a unui script JavaScript, pe care Google îl pune automat la dispoziţia celui ce îi formulează o cerere de mini-alicaţie de căutare.

Ei bine, acel scurt cod HTML, ce înserează un script (scris de însăşi Google :) , prin reprezentanţii lui – programatorii), nu este valid W3C… chiar dacă funcţionează, îi lipseşte un atribut.

Da! Ştiu, important este să funcţioneze! Dar, totuşi, nu este vorba de firma lui Grigore din deal, care nu respectă nişte standarde/regulamente. Băieţii ăia de la W3C sunt declaraţi oficial, grupul de standardizare al tehnologiilor web.

W3C este unu’ pe toată Terra, Internet-ul este doar unul pe Terra… Google nu este chiar unica firmă, dar este una dintre cele mai mari… şi nu respectă standardele. Este o atitudine foarte interesantă! Este ştiut că marele MicroSoft nu prea respectă standardele, făcându-şi propriile reguki… a început şi Google???

Leave a Comment