Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.15.08

Dorinţa – simţământ precursor unei schimbări

Posted in Succesul at 3:50 am by rast

Dorinţa este un concept foarte controversat în filozofiile cu caracter spiritual, acele teorii care neagă aproape tot ceea ce a creat civilizaţia modernă. Astfel, filozofiile indiene (orient), promovează ideea de a distruge în totalitate dorinţa din individ. Filozofiile toltece oferă susţin înlocuirea dorinţei cu o alternativă: intenţia – fiind o dorinţă, un plan prestabilit, dar la al cărei realizare să nu ţii… să-ţi fie indiferent rezultatul… chiar dacă munceşti, te străduieşti, pentru realizarea lui.

Citise odată o idee promovată de o religie mai apropiată de creştinism, care atribuia toate evenimentele cotidiene unei forţe divine: “Dumnezeu vorbeşte oamenilor prin dorinţe!”

Viaţa i-a oferit o gamă mare de experienţe, inclusiv aceea de a trece prin starea de lipsă de dorinţă. Această stare, mult apreciată în orient, dă naştere unor stări foarte dificile pentru o persoană care trăieşte în tumultul vieţii occidentale.

Simte “o adiere” de dorinţă! Nu este ca dorinţa obişnuită pe care o simte omul normal/obişnuit. Este mult mai slabă în intensitate şi poate fi oprită raţional, gândind contrariul. Îşi pune întrebarea: “de unde vine acea dorinţă?” Nu a avut astfel de dorinţe nici în anii tinereţii, zbuciumaţi de multiple tendinţe a a-şi satisface toate poftele.

Este o noutate pentru el. Nu a mai simţit boare de dorinţă de atâta vreme. Nu ştie cum să interpreteze această noutate, poate fi un semn, că se va ivi o oportunitate în viaţa lui, care să satisfacă acea dorinţă?

Leave a Comment