Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

08.29.07

Tăcerea gândurilor

Posted in SF at 12:55 pm by rast

Obiceiul pe care l-a dobândit în ultima vreme se întăreşte zi de zi, lună de lună. Este curios dacă va reveni la obiceiurile normale ale societăţii sec. XXI (?).

După cele 8 ore de muncă obligatorie sau după o zi de week-end, mai mult sau mai puţin stresantă, din cauza zgomotului produs de mijloace mecanice artificiale sau de corzile vocale ale oamenilor din mediul ambiant, preferă să se culce şi să doarmă pe timp de zi (vara) sau seară (iarna) dar să stea treaz pe timp de noapte. Liniştea nopţii şi seninătatea dimineţii îi dă prilejul să asculte “tăcerea gândurilor”.

De ce nu preferă denumiri consacrate ca: vid mental sau Intreruperea Dialogului Interior? Pentru că în acea tăcere intervin nişte gânduri dar nu sunt exprimate în limbajul în care gândeşte. Sunt exprimate într-un limbaj universal pe care a-l trebui să-l folosească întreaga umanitate.

Copiii, înainte ca părinţii să-i înveţe un limbaj articulat (mama, tata, buba… în româneşte; mother, father… în engleză, etc) , ştiu acest limbaj dar îl învaţă pe cel articulat şi uită să mai sesizeze gânduri ale acestuia natural.

A început să prindă gânduri ale acestui limbaj şi vrea să şi-l dezvolte. Un psihiatru i-a spus că e pe ultima sută de metri…

2 Comments »

 1. daniela Said:

  September 14, 2007 at 8:06 am

  Inteleg perfect starea aceasta!

  Si totusi nu suntem creati sa traim izolati.

 2. rast Said:

  September 14, 2007 at 4:02 pm

  CORECT!
  Am avut multe experiente, de trai in diferite colectivitati. Asta de la lucul de munca actual este cea mai haotica. Nu m-as fi asteptat ca niste tineri de 22 si 24 de ani sa fie asa de rupti de realitate.

Leave a Comment