Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

08.26.07

Singurătate

Posted in SF at 4:30 am by rast

Nu s-a mai simţit singur (sentimentul singurătăţii) de mai bine de zece ani. Locuieşte singur (fără persoane primprejur) de vreo 6 ani. Îl miră în continuare faptul că multă lume nu poate face distincţie între singurătate ca sentiment şi singurătate ca prezenţă fizică.

El nu s-a mai simţit singur de ani de zile, dar a fost şi el, o perioadă din viaţă, un om normal, trăind cu sentimentul singurătăţii, şi ştie cum este. Te poţi simţi singur chiar şi în mijlocul unei petreceri cu zeci de persoane în jur. Sentimentul singurătăţii este dat de o cauză interioară, de o concepţie mentală, de exemplu: ideea că nimeni nu te înţelege, că eşti un oropsit al sorţii.

Când astfel de idei despre tine şi viaţa/soarta ta dispar, incepe şi sentimentul singurătăţii să se atenueze. El dispare cu adevărat şi în totalitate doar cu apariţia sentimentului de unitate, descris succint de unele filosofii orientale.

Mulţi dintre cei care află că trăieşte singur de atâţia ani, îl şi compătimesc singurătate. Ei nu pot înţelege că ar putea exista oameni care să caute singurătatea; sub toate aspectele ei. Unul dintre ele ar fi discuţiile. Mulţi oameni, din cauza singurătăţii, vor să vorbească, caută pe alţii care să îi asculte.

Oamenii nu cred că el nu vrea să caute ascultători. E o fire tăcută, nu din cauză că este o fire introvertită, ci din cauză că oamenii nu ascultă ceea ce le spui. Ei “mimează” un interes disimulat dar, în realitate, tot Dialogul Interior le captivează atenţia.

Şi atunci de ce-ar vorbi?

Una din puţinele lui bucurii a rămas deşteptarea cu noaptea-n cap şi ascultarea liniştii dimineţii. Odată cu apariţia primilor zori încep păsărelile să se certe. Nu-l deranjează, fac parte din natură.

Iarna, cu geamul închis, nu e decât LINIŞTEA!

Leave a Comment