Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

08.29.08

Viaţa fără sens

Posted in SF natural at 3:14 am by rast

Punea suflet în ceea ce făcea. Un simţ interior l-a învăţat să preţuiască viaţa din jur şi să respecte ceilalţi semeni ai lui cu care intră în contact. Chiar dacă nu se conforma în totalitate sistemului de valori al societăţii în care trăieşte, respecta valorile celorlalţi şi încerca să fie responsabil cu ceea ce făcea.

A venit o vreme în care avea mari dezamăgiri. Lumea din jur parcă o luase razna, nimeni nu-şi mai asuma o responsabilitate minimă, totul era parcă o bătaie de joc. Începuse o mare suferinţă pentru el. Încerca în continuare să depună eforturi pentru a fi bine acolo unde era. Încerca să fie responsabil de faptele lui şi prompt atunci când i se cerea ceva. Chiar dacă el era corect şi lucra cu eficienţă bună, făcând parte dintr-un angrenaj întreg, toată maşinăria se învârtea greoi, aproape fără randament.

Credea că a nimerit într-o zonă proastă, retrogradă! A încercat să evadeze, să-şi găsească un alt mediu mai propice unei vieţi responsabile. A început o amplă căutare! S-a izbit de vechiul “unde dai şi unde crapă”! A căutat un alt loc dar a ajuns la concluzia că peste tot este la fel! O lipsă de responsabilitate generalizată. Parcă nu-i vine să creadă! Caută în continuare! Zilele trec! Din ce în ce mai
rău! Negativităţile parcă se înmulţesc! Viaţa nu mai are parcă nici un sens! Totul s-a înfundat! Scapă cine poate!

Încearcă să-şi menţină un mental curat. Mizeria din jur să nu-l acapareze! E din ce în ce mai greu! Negativităţile asaltează psihicul uman din toate părţile. O simplă indiferenţă faţă de ceea ce se întâmplă nu mai este eficientă, trebuie ceva mai mult, o idiferenţă mai mare… o “durere în cot” de tot şi de toate! Spuneau unii filozofi că viaţa merită trăită pentru micile bucurii care le poţi trăi. Viaţa aproape nu mai are mici bucurii sau dacă mai sunt, ele sunt acaparate de marile negativităţi. O floare se vede pe sufrafaţa unei mlaştini. Chiar dacă mlaştina este mizerabilă, floarea reuşeşte să aducă şi ceva pozitiv. Mlaştina a început să facă valuri! Floarea abia, abia se mai zăreşte! Trebuie să-ţi faci o floare în imaginaţia ta!

Începi să ajungi la concluzia că este bine să trăieşti în imaginaţia ta. Să-ţi faci lumea ta de vis! Să te rupi de realităţile din jur şi să trăieşti din surogatele minţii tale. Imaginaţia şi iluzia unei lumi naturale ar trebui să aibă rolul unui drog: să producă stări pozitive. Să-ţi provoci singur, cu ajutorul imaginaţiei, acele stări capabile să lupte cu negativităţile exterioare, să nu apelezi la medicamente provocatoare de stări mentale de linişte sau nepăsare!

3 Comments »

 1. manole Said:

  August 29, 2008 at 7:33 am

  …si uite asa te -ndepartezi de lume, viata…
  am incercat si eu astfel de momente…si am simtit cat de negru e haul in care existam, m-am ridicat apoi si am facut schimbari, in viata mea. schimbari care sa-mi aduca bucurie, sa-mi aduca zambetul pe buze, macar fugitiv. haul e tot aici si tot atat de mare, numai ca intre el si mine, e propriul meu vlastar.

 2. rast Said:

  August 30, 2008 at 2:41 am

  Corect! Si eu caut sa-mi aduc in viata lucruri care sa-mi creeze bucurii!

 3. manole Said:

  September 1, 2008 at 12:03 pm

  cat le mai cauti, pun pariu, ca sunt langa tine! Intinde mana si ia-le, nu te mai codi iar cautarea prea multa, nu aduce intotdeauna si visele implinite!

Leave a Comment