Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

05.16.09

Răzbunarea planetei

Posted in SF natural at 3:11 am by rast

În post-ul anterior m+am lăudat că am multe SF-uri prin cap. Unele dintre ele “bat la porţile sistemului tactil” :) (degetele cu care lovesc tastele tastaturii) şi încearcă să se facă publice. O întreagă carte nu am timp să scriu, dar un articol post, pe blog… tocmai scriu :) !

Titlul post-ului ar fi şi titlul cărţii: răzbunarea planetei (sau poate planeta se răzbună)! Ar fi vorba despre o planetă Vectra, din sistemul solar Penta, ai căror locuitori au neglijat sute de ani, mediul natural în care trăiau şi implicit, faptul că planeta avea “un suflet viu”, fiind şi ea parte integrantă a unei creaţii, cu mii de ani în urmă, a unei inteligenţe net superioare.

Locuitorii acelei planete au “exploatat” cu nechibzuinţă resurse materiale, din corpul planetei, provocând dez-echilibre foarte mari, implicit suferinţă mare, sufletului planetei (ca şi în cazul unui om care se taie sistematic cu lama şi îşi dă cu ciocanul peste oasele organismului).

Planeta era îngăduitoare, suporta chinurile pricinuite de “copiii ei” în speranţa că se vor îndrepta la un moment dat. A tras anumite “semnale de alarmă”, prin unii locuitori care au prognozat diferite calamităţi, dar nu au fost luaţi în considerare de cei ce conduceau planeta. Într-o anumită conjunctură, planeta nu a mai rezistat şi a hotărât să se răzbune.

Primul lucru care l-a făcut, a fost să se protejeze, să-şi apere “organismul” de loviturile permanente ce le suferea. Locuitorii planetei aveau un organism compus din materiale uşoare (carbon, hidrogen – hidraţi de carbon – azot, oxigen, etc…), planeta avea un organism compus din materiale grele (fier, plumb, uraniu, siliciu – ciment, etc…) pe care locuitorii îl scoteau din corpul planetei şi îşi făceau diferite dispozitive cu care îşi satisfăceau lenea şi alte mici plăceri.

Planeta a început să defecteze acele instalaţii/dispozitive cu care locuitorii scoteau minereurile materialele din care îşi construiau diferitele lucruri. Din acest motiv a luat naştere o criză catastrofă planetară. Locuitorii nu-şi dădeau seama ce se întâmplă, de ce dispozitivele lor se strică şi de ce specialiştii lor nu reuşesc să le repare.

Cele scrise mai sus ar fi subiectul “în mare”, amănunte se pot scrie…

5 Comments »

 1. ELENA G Said:

  May 16, 2009 at 3:36 pm

  Planeta “ta” se aseamana foarte mult cu Pamant. Mediul intotdeauna va supravietui. Locuitorii (noi) sunt cei care s-ar putea sa nu supravietuiasca, sau s-ar putea sa supravietuiasca intr-o lume in care nu vor sa traiasca.

 2. rast Said:

  May 16, 2009 at 9:52 pm

  > Mediul intotdeauna va supravietui
  Da! Locuitorii au fost “adoptati” de mediu… nu invers. Mediul este mult mai puternic si etern. Locuitorii nu se pot confrunta cu mediul…

 3. rast Said:

  May 17, 2009 at 12:26 am

  Am uitat sa spun!
  Locuitorii se vor indrepta spre tehnologii ce nu consuma resurse din corpul planetei (copaci, grafit). S-a facut o retea de calculatoare (utiliza, pentru functionare energia solara-transformata in energie electrica) care suplinea multe alte activitati…

  http://capslock.ro/2009/05/ringier-traieste-nca-n-trecut.html

 4. ELENA G Said:

  May 19, 2009 at 11:57 am

  De mult ne sustinem viata. Pamantul nu e creat sa sustina toti locuitorii actuali. Oamenii au trait bazandu-se pe lumina solara, cresteau plante, acestea produceau celuloza, animalele se hraneau, noi ne hraneam, purtam haine facut din ele-toate pe baza luminii solare curente. Lumina solara ce cadea pe Pamant intr-un an era cantitatea maxima pe care o puteam folosi, populatia noastra nu a depasit niciodata un miliard..
  Am inceput sa descoperim si alte “puncte solare”: carbune, petrol… si incet s-a pornit revolutia agricola, apoi cea industriala odata cu motorul cu aburi. Atunci ne-am rupt de natura. Intr-un timp scurt populatia a crescut mult mai repede. Am ajuns in 1960 sa fim 3 miliarde pentru ca ne produceam hrana, imbracaminte, transporturi etc. Daca am fi nevoiti sa ne intoarcem la traiul dependent de lumina solara fara tehnologie, planeta n-ar putea sutine mai mult de 500 milioane, 1 miliard de oameni. Suntem prea multi care folosim prea multe resurse, prea repede. Petrolul ne-a permis asta si astfel extragem toate celelalte resurse. Vietile noastre sunt subventionate de petrol. Traim intr-un ciclu.
  Toate aceste schimbari din mediu, datorita noua exista. Natura noi suntem. Cateva grade ne-au scos din era glaciara… iar cateva grade ar putea fi tot ce ne separa de schimbari catastrofice…
  Inspiratie si succes cu cartea!

 5. rast Said:

  May 20, 2009 at 12:29 am

  Avem pareri diferite :) !!! Eu cred ca lumina solara si productia de mancare (fructe, legume, etc) ar putea sustine actuala populatie, chiar si mai mult. Daca am planta pomi fructiferi in spatii verzi… Nu insir idei de solutii, sunt foarte multe. Imi aduc aminte de parcurile copilariei mele, cu corcoduse si dude… unde pot si plantati si alti pomi fructiferi. Acum nu mai sunt pomi, numai betoane.
  Sorry, cu mana noastra ne-am facut-o, am taiat pomi, distrus spatii verzi si am pus alei de betoane.
  Incearca sa-ti imaginezi o planeta pe care nu s-a inventat betonul!

Leave a Comment