Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.13.08

Natura contra-atacă?

Posted in SF natural at 4:36 am by rast

A fost un moment de cotitură în viaţa lui, când dând curs unor imbolduri interioare, a abandonat sistemul de valori al vieţii cotidiene, s-a “refugiat” între zidurile locuinţei, ieşin în lume, doar când era strict necesar. S-a desprins astfel de toate obiceiurile învăţate în timpul vieţii. A avut momente de “viaţă extremă”, trăind diferite stări. Îşi punea deseori problema “cum ar trebui să fie lumea aceasta?”

I-au venit nenumărate idei, unele mirând-ul chiar pe el! Nu ar putea defini cum natura a creat mediul ambiant pentru om. Un singur lucru este cert: omul s-a îndepărtat f. f. f. mult de natura sa. Prin evoluţia în timp, în ultimele zeci de ani, rămânând argumente/documente istorice scrise, a putut trage o concluzie globală: îndepărtarea s-a produs cu un ritm accelerat, devenind din ce în ce mai artificială, bazându-se pe valori artificiale, inventate de raţiunea/imaginaţia umană.

În ultima perioadă asistă la mari crize, în oate domeniile. Criza financiară este mediatizată, spunândui-se clar pe nume: “criză financiară”. Se anunţă şi alte crize: de petrol, de alimente, de minereuri, etc. O anumită criză nu a fost încă denumită de nimeni: “criza psihologică”. Din ce în ce mai mulţi oameni intră într-o astfel de criză, fie ea văzută ca singurătate, lipsă de comunicare, conflicte personale, depresii, lipsă de motivaţie de viaţă, etc.

Oricât de variată ar fi paleta de probleme psihice, considerate boli de psihologia modernă, ea este în continuă creştere, ca număr de peroane ce se confruntă cu astfel de probleme, dar şi ca intensitate. Probleme psihice au fost, probabil, dintotdeauna – dar nu aşa intense şi greu de suportat. Multe persoane recurg la acte disperate, iraţionale, făcându-şi practic, mai mult rău.

În ultima perioadă, transformări puternice zguduie lumea. Oare natura/naturalul se revoltă, vrând să-şi reintre în drepturi? Lăsând la o parte prognozele şi previziunile misticilor asupra unui posibil viitor – pus pe seama unor forţe divine şi necontrolebile, chiar şi ştiinţele moderne au făcut descoperiri (timide încă) despre o posibilă inteligenţă a naturii. Statistic s-a constatat că în perioada imediat următoare unor devastatoare războaie, în care au murit mulţi bărbaţi, în acele regini afectate, creştea numărul de naşteri masculine. Ceva, parcă ţine în echilibru evenimentele planetare!

Ipoteze, ipoteze!

Câmpurile morfice ar fi un alt argument asupra acestei inteligenţe din ne-văzut!

2 Comments »

  1. rody Said:

    October 15, 2008 at 12:24 am

    Aceeasi teorie este sustinuta de Prof.univ. Dumitru Constantin in cartea “Inteligenta materiei”…El sustine ca exista o inteligenta intrinseca a tuturol lucrurilor,a atomilor ,care stiu perfect cum sa se aseze in sisteme perfect coerente ,inteligenta fiind cauza si nu rezultatul aparitiei vietii pe pamant…

  2. rast Said:

    October 15, 2008 at 2:48 am

    Brrr! Ma duce gandul la epilogul cartii, scris pe coperta IV,,, pesimist! chiar foarte pesimist!

Leave a Comment