Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.17.10

Webmaster: editor MCE, CMS în devenire

Posted in Satiră şi umor at 5:58 am by rast

Iar mă laud!

ATENŢIE! Post din categoria satiră şi umor!

Fiind un tip mai singuratec, beneficiind de un job la o firmă non-IT (deci, ne-având colegi cu diplome de IT-ist/programator/webmaster etc.), deci… ne-având cui să mă laud prin viu grai, folosindu-mi corzile vocale cu care barza m-a dotat şi cu care m-a dat în îngrijirea fiinţei ce-i spun “mama”, după ce i-am împuiat capul cu ţipetele şi plânsetele celor câteva luni de viaţă. Toate astea tot prin corzile vocale din dotare. La mai am şi în aceste zile de criză/2010, dar nu are cine să înţeleagă ce emit ele.

Aşa că mă văd nevoit să mă laud pe blog/Internet, poate se găseşte lume care să înţeleagă ce spun.

Spuse-i într-un post anterior că mă iau la trântă cu editorul de pagini web MCE (mai exact tinyMCE). ‘mnealui – tinyMCE – este scris în JavaScript. E fain editorul şi performant… la fel şi JavaScriptul… dar rulează în browser. Pentru a face modificări în pagini web, trebuie ceva mai mult – PHP sau AJAX.

Am folosit PHP. Mi-am zdruncinat neuronii ăştia obosiţi de glicemii şi insulină pentru a realiza un prototip cât de cât funcţional al unui editor web, adică o persoană fără cunoştinţe de HTML să poată face modificări într-o pagină web. Problema era la salvarea pe server, a modificărilor făcute în browser, în MCE.

Azi am motiv să sărbătoresc, am nişte prime rezultate, din păcate doar funcţionale nu şi cu un grad de uzabilitate ridicat, astfel încât să poată fi funcţional, uşor de utilizat pentru persoane ne-IT-iste.

Oricum, cel mai greu a trecut, de mâine încolo încep un proces de optimizare/sistematizare pentru a face aplicaţia robustă şi uşor de integrat şi în alte pagini web.

Aplicaţia de care vorbesc aş putea-o defini ca un fel de CMS. Dacă găsesc sponsori, aş putea chiar face un alt CMS… că nu ar fi destule pe piaţă şi gratuite pe deasupra.

ATENŢIE! Iar mă laud.

CMS-urile existente, multe la număr, printre care şi prezentul WordPress, în care scriu/întreţin acest post şi întregul blog, au deficienţe la capitolul SEO.

Acesta este şi principalul motiv pentru care prefer să dezvolt site-uri “la mână”, depunând multă muncă. Aş putea utiliza un CMS, dar SEO!

Leave a Comment