Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.03.08

Site web

Posted in Satiră şi umor at 12:31 am by rast

Atenţie! Post scris în categoria “Satiră şi umor”!

După cum scrie şi în titlul blog-ului, mă cred relativ priceput în ale programării web. Nu! Nu în sensul că sunt “cel mai tare din parcare”, am concurat pentru postul ăsta şi am pierdut :) , am fost descalificat de alţii, mai buni de gură decât mine. Cursa pentru locul I continuă, apar zi de zi noi pretendenţi şi se bat cap în cap care-i mai grozav. Eu m-am retras de pe scenă. Unii spun că nu ştiu să-mi vând marfa, că nu ştiu cum să ies în evidenţă, că nu ştiu cum să mă fac apreciat… Ba ştiu cum! Ar trebui să ma bat cu pumnii în pieptu-mi de piele, oase şi vase sanguine şi să spun că sunt deştept de mama focului. Nu fac chestii d’astea, nu că nu m-aş pricepe cum, dar mă scârbesc.

Eu, în prostia mea naturală, las faptele să vorbească. Nu-mi place să mă laud, să mă dau macho, să le spun celor din jur că tanti barza, după ce m-a aterizat în braţele celei ce aveam să-i spun “mamă”, a descărcat o basculantă de intelijenţă deasupra mea. Cu riscul de-a fi concediat din locul de muncă şi de a deveni şomer, dezvălui neşte porcării ce acum 10 minute le-am aflat şi nu mă abţin să le ţin încuiate în mintea mea. Le slobozesc pe Internet, prin intermediul acestui minunat blog! Măcar cei ce citesc să auză…

După ce am văzut porcăriile ce le voi descrie aicilea am ajuns la o concluzie: “nu fac parte din lumea asta“. Nu! Nu vreau să mă laud şi să spun că “m-am născut prea devreme”, nu-s de aici. Nu e vina berzei, nativ… şi mulţi ani am fost de p’acilea, dar de când ascult simţu’ ăsta intern şi am grijă de mine şi de mintea mea, nu mai trăiesc în lumea asta de dezorganizaţi. Simţul interior m-a făcut să fiu organizat, sistematizat, adunat, etc.

Am făcut un site web pentru firma la care dau cu sapa tastatura. L-am aburcat upload-at undeva pe Internet. Şefu’ n-a vrut să dea bani, a vrut gratis. L-am pus şi eu undeva gratis. Nimeni din firmă, inclusiv şefu’ n-a vrut să colaboreze cu mine să fac site-ul. Nu mă refer la HTML-ală sau PHP-eală sau CSS-eală, firma unde dau cu deştele în taste se ocupă de automatizări. E firmă de automatizare. Un site al unei firme de automatizări trebuie să aibă un conţinut despre automatizări. Asta aveam eu nevoie, de articole, conţinut automatist. NIMENI n-a vrut să mă ajute! Am scris ce mi-a trecut prin minte, am scris mai mult diespre programare PLC.

Şefu’, nemulţumit de ceea ce eu am făcut, a apelat la o firmă de web fraiereală, specialişti în tot ce mişcă pe Internet. Au făcut un site, de vreo lună funcţional ridicat pe o adresă web (nu-i dau numele… nu le fac reclamă gratis). Idioţenia aia a costat vreo 3.000 RON, mai mult de două salarii d’ale mele :) ! Şefu’ nu mi-a zis nimic, vorbeşte doar cu colegii mei… de la ei am aflat neşte chestii de mă bubuie râsu’. Şefu’ e nemulţumit! A dat pe Google neşte cuvinte cheie şi Google (Google iubeşte la mine, eu iubeşte la Google) a scos din Oraclele lui măruntaie, site-ul cel făcusem eu. Kk-tul ăla de site, de 30′jde milioane NEMA.

Io, nesimţit nebărbierit, purtător de tricou fără guler scrobit (bumbac 100%), când am HTML-izat pagina aia din mintea mea bulbucată, am ţinut cont şi de SEO, şi de o anumită organizare a informaţiilor şi de anumite practici curente de pe Internet.

Recunosc! Sunt un nesinţit-or la probleme firmei şi ale ei conducător!!! Abia azi am avut bunul simţ să arunc un ochi critic asupra kk-tului ăla de site. Nu critic prea mult ne-sistematizarea informaţiilor. Nu-mi bag greara-n gât că au preluat textele alea făcute de mine… da! stimaţi cititori, sunt un tâmpit! Niciodată nu mi-aş fi imaginat că un tip, automatist de meserie, la vreo 60 de ani, fură ia textele scrise de un programator, despre automatizări şi le bagă într-o pagină care cică e făcută de el. Nu-mi pare rău de texte! Io’s de principiul meşterului Manole :) oricând voi putea face ceva mai bun. Dar nu numai atât, io’s programator, textele de programare mă doare pe mine, nu ălea despre automatizări. Aaa!!! şi nu ştiu dacă aţi observat :) ! Îmi cam vin la gură!

De ce folosesc acea combinaţie de 2 litere de “k” atunci când vorbesc de site-ul îla de 30′jdemilioane! Uite d’asta, lucru pe care poate să-l înţeleagă oricine nu numai programatorii. Este un standard de facto, un site web are o siglă… în majoritatea cazurilor, în stânga sus. Sigla este un link la pagina de home. Sunt site-uri care au această scăpare: nu au pus sigla în link. Dacă mergeţi cu cursorul şoarecului pe siglă, nu are link spre pagina de home. Nici kk-tul ăla de site al firmei n-are.

Orice site, care se respectă şi are ca drept conţinut mai mult de 1 pagină, are un meniu (orizontal sau vertical). Prima opţiune din meniu este spre pagina de home! Aşa se practică în mod curent in Internet! Kk-atul ăla de site n-are! Dacă răsfoieşti paginile site-ului şi apoi vrei să revii la pagina de home, chix! nu ai de unde… trebe să ştergi din browser caracterele alea de după “.ro/”.

Bun! Am lămurit-o cei cu kk-tul ăla de site! Dar mă întreb: de unde a găsit şefu’ kk-tul ăla de firmă specializată în creeare de site-uri web! ATENŢIOMATO!!! Pentru cunoscători! Design al paginii cu tabele! Nema DIV-uri! Nu-i kk de pagină web?

Apropo! Încă una! Tot pentru cunoscători! Pagina e lansată de peste o lună, cu domeniu propriu şi hosting! Se poate accesa pe Internet! ATENŢIOMATO!!! Acum, după o lună de la lansare, Google nu o bagă în seamă, adică bot-ul de la Google nu a indexat site-ul. Şefu’ se dă de ceasu’ morţii să-l atenţioneze pe Google să arunce un bot şi la kk-ul lui de site. A vorbit cu colegii mei, mie nu mi-a zis nik! Colegii mei sunt puşi în priză… Aaa!! colegii mei au studii de automatizări!!!

4 Comments »

 1. rose Said:

  September 4, 2008 at 1:58 am

  Atenţie! Post scris în categoria “Satiră şi umor”!

  Saracul sefu , daca nu i-o fi picat si lui nimic din treaba cu firma de web fraiereală si a facut-o doar pentru ca tu nu-i inspiri incredere , i-a gandeste-te ce simtaminte trebuie sa-l incerce acum !!!

  Zau ca eu ma gandesc acum cu toata seriozitatea ce o sa se intample cu sefu? :-)

 2. rast Said:

  September 4, 2008 at 2:42 am

  Nu se va intampla nimic cu el :) eventual o sa se zgaraie pe fata daca-si va da seama ca a aruncat ceva parale d’ale firmei pe geam. El are ceva actiuni in firma, eu n-am :) . Eu nu ma zgarai pe fata, bussines-ul e al lui… cu mana lui (si o mica parte din creier :) ) si-o face!

 3. friend Said:

  October 10, 2008 at 4:15 am

  uite,kk nu da bine la gentlemeni.
  DACA ESTI SI CRESTIN E MAI GRAV:FARA CUVINTE PORCOASE

 4. rast Said:

  October 12, 2008 at 10:51 pm

  Nu-mi place sa folosesc cuvinte porcoase.
  In general, folosesc cuvintele care desemneaza EXACT subiectul abordat.
  Uneori, cuvintele din dotarea DEX-ului sunt irelevante pentru contextul dat. Cum este, de exemplu, acest site. Nu exista cuvinte academice care sa exprime porcaria asta. Spunand: slab, prost organizat, ne-actualizat, etc. se surprind, pe ici, pe colo, anumite aspecte. Luat in general, e o mare porcarie/kk.
  Imi cer scuze, dar… cam asa gandesc.

Leave a Comment