Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

08.07.08

Demisia oficială din funcţia de om

Posted in Satiră şi umor at 1:35 am by rast

Stimată barză,

prin prezenta ţin să-ţi aduc la cunoştinţă, că în deplină responsabilitate, cunoştinţă de cauză şi cu toate facultăţile mentale în stare de funcţionare, demisionez din funcţia de om, cea în care m-ai investit acum aproximativ 40 de ani în urmă, fără acordul meu.

Tu nu ai nici o vină, ţi-ai făcut meseria, fiind investită în această funcţie de: “aducător pe lume de noi suflete“, direct de însăşi mama natură, care cică are grijă de noi toţi: bipezi, patrupezi sau zburătaci. Însuşi eu, am luat această hotărâre, în urma câtorva ani buni de gândire asiduă asupra acestei probleme!

Lucruririle şi buna ordine în această lume au început să se strice de o bună bucată de vreme. Licărul unei demisionări oficiale mi-a venit de mult, dar nu aveam motive temeinice de a o duce până la capăt. Am tot aşteptat şi semne de îmbunătăţire, măcar a unora dintre condiţiile de viaţă, considerate nevoi primare ale unui trai sănătos: haleală, pileală şi respiraţie.

Suntem nevoiţi să respirăm din ce în ce mai greu, diferite miresme de ţevi de eşapament, deodorante sau aere de amator de fasole, ale unor colegi comunitari. În primii ani de impact cu atmosfera acestei planete lumi erau alte mirosuri, mult mai atrăgătoare: flori, fân proaspăt cosit. Ele au fost înlocuite treptat cu betoane etajate pe diferite nivele. Doar în anumite colţuri uitate de lume, se mai poate respira un aer natural, fără particule plutitoare şi miresme nasoale!

Suntem nevoiţi să bem o apă cu fel de fel de plutitori prin ea: ori rugină ori animăluţe cu o unică celulă. Doar prin colţuri uitate de lume, se mai poate bea apă din fântână, ne-ţevuită şi depozitată în mod natural de măria sa: stratul freatic.

Suntem nevoiţi să mâncăm produse punguite, frumos împachetate şi fără gusturi naturale, ci arome şi gusturi produse de mintea şi mâna omului. Haleala noastră, dătătoare de energie şi vitalitate, de atâţia ani de existenţă, a devenit dătătoare de diaree, dureri de cap şi stări de indispoziţie. Doar în colţuri uitate de lume se mai pot hali produse cu gust natural: o roşie, un măr, o pară… ca la mama ei, natura.

Rogu-te a lua măsuri, ori îmi accepţi demisia, înainte de termen, şi o trimi-ţi pe cealaltă creatură a naturii: “dama cu coasă” într-o vizită de lucru, ori îmi găseşti o altă lume în care să trăiesc!

9 Comments »

 1. rody Said:

  August 7, 2008 at 10:14 pm

  Hai la tara rast…Eu am renuntat la betoane acum 8 ani si m-am mutat la tara…fac naveta dar…se merita…beau apa curata,mananc porumb fiert din gradina mea…legume,fructe…respir aer curat…pot spune ca e..”alta lume”…

 2. rast Said:

  August 8, 2008 at 4:30 am

  Nu ma duce in ispita :) !
  Cunosc viata la tara. Am stat la bunici o lunga perioada…
  As reveni la viata la tara, dar fara a face naveta! Imi pun din ce in ce mai des problema de a deveni (sa nu razi de mine) taran! Sa muncesc pamantul, sa car apa de la fantana, etc.
  Daca nu este o gluma invitatia ta, te-as intreba prin ce zona a tarii locuiesti!
  Eu nu clumesc, ma bate din ce in ce mai tare gandul sa re-devin taran. Daca fac naveta la un servici, in oras, tot de praf, etc. trebuie sa dau timp de cel putin 8 ore.

 3. rody Said:

  August 8, 2008 at 12:08 pm

  Nici eu nu glumesc,rast…Locuiesc intr-o comuna aflata la 17 km de orasul Focsani,Vrancea…Suraia se numeste…dar chiar sa renunti la servici…nu stiu…mai gandeste-te …e grea viata de taran…Muncitul pamantului sa fie asa ,un hoby…

 4. rast Said:

  August 8, 2008 at 11:05 pm

  M-am gandit mult… cine mai angajeaza un om de varsta mea? Peste tot se cauta tineri absolventi sau chiar studenti. Sunt muuuulte de discutat pe tema asta.

 5. rast Said:

  August 9, 2008 at 12:23 am

  Nu sunt genul omului care crede ca el are dreptate :) , deja ma gandesc sa scriu cumva o lista cu avantaje si dezavantaje ale unei viati de salariat sau taran sau part time sau… sa scriu doar post-uri pe blog este cam putin… trebuie ceva detaliat, amanuntit, multe lucruri puse cap la cap… Orice idee este binevenita!

 6. rody Said:

  August 9, 2008 at 10:13 am

  Probleme cu serviciul ,rast?…Eu zic sa nu disperi,la capacitatea ta,ai putea fi propriul tau sef…Ai luat in calcul si posibilitatea asta? Excelezi intr-un domeniu care acum e foarte cautat…Iar agricultura sa o faca cine a invatat sa faca asta…S-auzim…mai bine zis sa citim…de bine rast…Un sfarsit de saptamana placut…

 7. rast Said:

  August 10, 2008 at 4:11 am

  Nu disper!
  Mersi pentru parerile bune despre mine!
  Am luat in calcul multe posibilitati… am o mare problema… nu stiu limba engleya, am incarcat sa o invat, in mai multe randuri… nu tin minte cuvintele… cu gramatica m-as descurca…

 8. rody Said:

  August 10, 2008 at 9:18 pm

  Engleza nu e foarte greu de invatat…si tu cum esti autodidact…persevereaza…O saptamana fructuoasa iti doresc…

 9. Programare web, dezvoltare personală » Falimentul oficial Said:

  November 21, 2008 at 3:21 am

  [...] (în urmă cu 3-4 luni), îmi dădusem demisia oficială din funcţia de om. Pentru re-amintiri, aici. Stimabila zburătoare (cu statut oficial de barză, legendar aducătoare de noi suflete, în lumea [...]

Leave a Comment