Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.16.10

Vipassană indiana cu gust de “natural” românesc

Posted in Sănătate at 11:29 pm by rast

Am mai scris despre centrul de meditatţe Vipassana, dar azi  am dat peste un articol din revista Flacăra din 2008. L-am cunoscut pe Ardelean Fărcaş. Nu numai că-mi plac ideile lui, dar sunt foarte de acord cu ele.

Prin 2004 Ardelean Fărcaş a organizat nişte cursuri de Vipassana şi în Iaşi, un fel de aperitiv pentru 10 zile de curs la Dumbrava de Sus.

Zice Ardelean Fărcaş în articolul de Flacăra:

“Sunteţi nişte morţi ambulanţi, modul de gândire negativ se propagă prin voi cu viteza luminii. Hai la un curs, să vezi câtă mizerie scoţi afară! Că nu mai ai energie, uită-te la tine, nu mai poţi, eşti secătuită. Răul începe de la voi, din oraşele mari, unde tot ce înghiţi, de la aer până la mâncare, e toxic. Pui sămânţă de grâu, iese grâu. Pui rău, ce-ai vrea să iasă? Toţi ne naştem fru­moşi, ca fond natural, apoi ne educăm, în ghilimele, şi pierdem totul. Dezvoltăm doar intelectul, iar partea spirituală e acoperită de zgură. Vă pierdeţi în mizerii, sunteţi bătrâni la 40 de ani, universul vostru interior nu mai lucrează, corpul e o epavă. Sunt peste opt mii de tipuri de cancere în lume şi toate pătrund prin aceste spărturi energetice”

“Un stil de alimentaţie care face minuni, de vreme ce toţi arată aşa de tineri, de vii, de lipsiţi de umbre. Şi spun că nu s-au îmbolnăvit niciodată de când sunt aici, că n-au treabă de doctori, a fost cazul doar de dentist”


“Sunteţi nişte morţi ambulanţi…”… eu ne-am definit ca fiind “maşini răblagite”, “maşinuţe stricate”

“Un stil de alimentaţie care face minuni”… le urez copiilor soarelui să devină un alt Hunza. O Hunza românească.

“Copiii soarelui este o organizaţie culturală non-profit”… poate vi se pare ciudată ideea de a denumi culturală o organizaţie care trăieşteîn case de lemn, într-un sat la marginea pădurii. Acei oameni au o cultură naturală. Ei învaţă ceea ce este important/util pentru sănătatea lor, nu pentru a fi apreciaţi de alţii.

“Am vrut să plec din ţară, la un moment dat, da’ nu dau eu libertatea pe nişte nimicuri”… da! Libertatea este foarte importantă în viaţa omului. Cred că lipsa libertăţii este cauza principală a stresului.

“E foarte important doar să şezi şi să te uiţi înăuntrul tău. Înţelegi, în sfârşit, că poţi păcăli orice pe lumea asta, dar nu şi pe tine”… Eckhart Tolle o numeşte Puterea Prezentului.

De multe ori mă gândesc să îmi mut domiciliul în Dumbrava de Sus, devanind unul dintre copiii soarelui pe veci, dar vocea interioară îmi spune că destinul meu este să rămân în Iaşi, pe aceste dealuri acoperite de betoane.

2 Comments »

 1. wondring Said:

  September 21, 2010 at 11:28 pm

  frumos scris! daca-mi amintesc bine, si tu te-ai vindecat de un diabet?

 2. rast Said:

  September 22, 2010 at 11:45 am

  Diabetul este boala cea mai grava de care m-am vindecat.
  De vreo 10 ani ma vindec de fel de fel de boli… mai usoare.
  In pul, mi-am optimizat anumite trasaturi, de exemplu: memoria, intuitia, creativitatea, atentia distributiva, etc.

Leave a Comment