Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.26.10

Provocare de webmaster şi programator web

Posted in Sănătate at 12:46 am by rast

Se pare că gagii din cealaltă realitate îmi oferă o mână de ajutor pentru a-mi reveni din starea de lâncezeală mentală în care am căzut.

Cu mai mulţi ani în urmă, organizaţia ce se ocupă cu standardele de pe Internet, W3C, a început să pună bazele versiunii 5 al HTML-ului.

“Întâmplător” – încep să fiu convins că nimic nu este întâmplător în viaţa noastră – chiar ieri am găsit nişte exemple de pagini wed, realizate în noua tehnologie HTML5. Găsiţi aici, toată seria de exemple.

Schimbarea care mi-a atras atenţia este cea ilustrată în exemplul “Content Editable”, demo ce se poate vedea aici.

Chiar această simplă modificare a HTML5-ului, va duce spre mari transformări ale Internetului… şi cred eu, a întregii lumi.

În această zi, sfârşitul lunii februarie, 2010, standardul HTML5 încă nu este finalizat, documentaţia lui se află în stadiul “draft”, chiar pe site-ul oficial al W3C. Aici puteţi vedea un tabelcu documentele oficiale W3C, în care HTML5 figurează ca “Working Draft”.

HTML5 este bârfit de unii webmasteri că nu este suportat de versiuni mai vechi ale browsere-lor. Am făcut chiar de dimineaţă o încercare pe cele 2 browsere instalate pe calculatorul meu

  • Internet Explorer, mult depăşita versiune 6
  • FireFox versiunea 3.0.18

Editarea conţinutului funcţiona pe ambele browsere. Mă refer doar la această posibilitate a HTML5, de a edita conţinutul unei pagini web. Am preocupări de editare din paginile web, de mult timp, puteţi citi aici, ceea ce am scris pe blog, încă de când l-am început.

Îmi las mintea să fabuleze, imaginându-mi diverse scenarii ale viitorului, ce se pot naşte doar din această modificare a HTML-ului…

Ideea unor aplicaţii de CMS (Content Management System), aşa cum sunt ele în acest moment, trebuie schimbată. Întreţinerea unei pagini web va deveni mai simplă.

Browsere-le web şi paginile web de pe server vor fi “tratate” ca nişte simple documente (Word sau Notepad), uşor modificabile/editabile, de către orice utilizator, fără a avea o pregătire specializată spre tehnologii web.

Se pare că gagii din cealaltă realitate sunt la curent cu problemele de comunicare inter-umană din lumea noastră (fizică) şi i-au inspirat pe cei din W3c pentru a face acele modificări în tehnologiile Internet-ului, care să sporească această comunicare: de informaţii şi intenţii.

Leave a Comment