Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.21.10

Pe muchie de cuţit

Posted in Sănătate at 6:57 am by rast

Nu scriu acest post pentru a mă plânge de ce voi spune. Am spus/scris deja, de multe ori, că viaţa pentru mine, este un chin şi abia aştept”să trec dincolo”, în plaiurile veşnicei vânători.

M-am declarat aspirant la titlul de webmaster, “meşteresc” la site-uri web, le ridic performanţele…

Am o nouă preocupare, pe care o voi face în paralel cu cea de webmaster, şi anume aceea de “propriul medic”.

Pe scurt: am glicemii mari (procenf de zahăr în sânge). Valoarea normală este de 80-120, eu am 300-340, deci cam de trei ori mai mult decât valoarea normala. Acest lucru ar atesta un diabet grav, destul de dez-echilibrat. Au fost cazuri de bolnavi, grav tare, care aveau 700-800 glicemie… io-s pe la jumate :) , doar cu un picior în groapă.

Tratamentul recunoscut ca fiind “sfânt”, în diabet – scăderea glicemiei, este cel cu insulină. Injecţii, cât mai dese cu cantităţi bine calculate de insulină. Eu, fiind pe DOS ca ceilalţi oameni, mă simt fparte rău dacă fac insulină (starea se numeşte hipoglicemie şi se lasă cu ameţeli, tremurături, stări alterate de conştiinţă).

Diabetul este o boală a pancreasului, nu a sângelui. Problemele trebuie luate în ordine. Ce se întâmplă… unui om îi mor nişte celule de pe pancreas, celule ce secretă insulina necesară. Ne-având insulină, organismul nu poate metaboliza glucidele mâncate, apărând astfel glicemiile mari. Din acest motiv, organismul bolnav de diabet (pancreas bolnav – celule Langerhans moarte), are nevoie de insulină “din afară”.

Până la descoperirea insulinei diabetul era o boală mortală. Cine făcea diabet, sănătatea se înrăutăţea iar peste o perioadă… cânta popa.

Chiar de pe atunci s-au observat că unele persoane u glicemie mare, dar nu mor. Astora li s-a spus că au diabet tip MODY. Acu’ vreo 10 ani, mi s-a dat şi mie acest diagnostic, de către medicii de la spitalul Cantacuzino (de câţiva ani, rebotezat cu numele de Paulescu).

În acest început de an 2010, medicii spun că la mine “s-a terminat” MODY-ul şi trebuie insulină. Asta ei (medicii) o spun din cărţi, nu mi-au făcut teste să vadă ce şi cum. Ne-găsind un medic specialist care să-mi facă teste, dacă mai este MODY sau nu, m-am testat singur. Vineri şi sâmbătă am luat medicamente… glicemia a scăzut.

De azi înainte, trec la măsuri mai severe dure, nu mai fac DELOC insulină şi trec pe medicamente orale.

Nu am intenţie de a deveni medic cu diplomă de informatician :) , dar sunt nevoit să mă tratez singur, după anumite principii de viaţă învăţate şi alte păreri medicale, găsite pe Internet (Google să trăiască).

Fac experienţe pe mine… dacă trece o perioadă fără a mai scrie pe blog… am dat colţul… “m-a pupat dama cu coasa”.

Leave a Comment