Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.24.10

Jasmuheen – a trăi cu lumină

Posted in Sănătate at 5:33 am by rast

De Jasmuheen şi ideile sale despre hrana cu lumină ştiu de multă vreme. Prin 2003 am cunoscut pe cineva care a încercat să urmeze “indicaţiile” ei dintr-o carte şi a încercat să se antreneze să nu mai pape nik.

Nu am citit nici o carte scrisa de Jasmuheen, am citit fel de fel de articole despre ea şi cărţile ei. Recunosc (jur cu mâna pe roşu :) ) nu prea eram/sunt de acord cu ideea de a nu manca nimic.

În primul rând… dacă natura (Dumnezeu) ne-ar fi vrut mâncători de lumină, de ce avem (nativ) un aparat digestiv aşa de bine pus la punct???

În al doilea rând, la începutul lunii ianuarie 2008 nu am mancat vreo 4 zile. Nu imi era foame şi credeam că această pauză îmi va face bine la o constipaţie de câteva zile.

Am ajuns cu ambulanţa la spital. Am scris şi aici, pe blog, despre acele timpuri. Lipsa de mâncare a dus la o acidoză severă, cu dezechilibre foarte mari asupra întregului organism.

Acum, începutul lui 2010, am altă problemă… îmi ies, dimineaţa la trezire, glicemii foarte mari, peste 300. Am făcut insuluină… mă simt foarte rău. Am luat câteva zile medicamente… experimental! Am scris un post anterior… Glicemia, de dimineată tot mare. Uneori, pe la ora 23-24 noaptea glicemia este puţin sub 300 (286-278), dar dimineaţa… peste 300. În acest interval nu mănânc nimic. Sunt 2 ipoteze

 • intră în acţiune un mecanism de rezervă al organismului care extrage glucoză din depozitele de glicogen din ficat şi muşchi
 • corpul astral “se aprovizionează” cu energie/glucide din celaltă realitate.

Azi mi-am adus aminte de Jasmuheen şi de alte cazuri de oameni care nu mănâncă. Mă bate gândul să reduc din mâncare ce o halesc zilnic să văd dacă nu cumva am şi eu o astfel de caracteristică, de a avea nevoie de mâncare mai puţină.

Oricum mănânc puţin. Las aici, pe blog, o mărturie (nu, nu fac un proces verbal :) ) a problemelor de nutriţie ce le am şi a regimului meu de viaţă din acest sfârşit de februarie 2010.

Dimineaţă – trezirea la 6, beau un plic de trei în unu, Nescafe Strong (pe etichetă scrie că are 12,5 glucide) + o linguriţă ness, cu 1/2 l. apă. Din cauza hipotensiunii.

La servici, între 7 şi 16, mai beau 3-4 băuturi ca acasă. Uneori mănânc un măr.

Pe la ora 17 mănânc (păpică făcută de mama) vreo 40-50 glucide.

Pe total, 100-120 glucide zilnic… şi nu îmi este foame.

Aici e buba… nici la ora 17 nu îmi este foame, mănânc să scap “de gura mamei” şi din cauza a ceea ce am păţit acum doi ani.

Voi elimina şi medicamentele de diabet… să văd ce se va întâmpla.

Apoi voi reduce şi din cantitatea de glucide mâncare consumată.

Nu beau Strong-ul din cauza plăcerii gustului… nu-mi place, beau ness-ul din cauza hipotensiunii, îmi măreşte tensiunea şi pot sta în picioare fără să ameţesc. Acel plic de Strong îl beau foarte diluat, în 500 grame apă.

Nu mi-am pus niciodată problema de a nu mai mânca. Nu este, deci, o bucurie sau realizare pentru mine. Este chiar o sursă de probleme… oamenii din jur or sări pe mine să mă certe că nu mănânc.

3 Comments »

 1. puck Said:

  February 24, 2010 at 6:25 am

  dar de ce nu inlocuiesti ness-ul cu o cafea, macar e ceva natural, sau cu ceai…

 2. rast Said:

  February 25, 2010 at 4:21 am

  Am incercat cu cafeaua… gustul ei imi place si mai putin…
  Cu ceai vrau sa incerc, deja (de doua zile) beau 1/2 litri ceai.

 3. lidia Said:

  March 15, 2010 at 9:24 am

  Iaca niste sfaturi, cine are urechi, sa auda, cine nu, sa le ignore:
  -cafeaua este interzisa diabeticilor
  -nr de carbohidrati pentru normoponderali: 180/zi (mesele sunt 5 pe zi, la ore fixe, nu se negociaza cu asta: mic dejun pe la 7 sau ma rog, la trezire, gustare la 10, dejun la 1, gustare la 4, cina la 7 dar nu mai tarziu de ora 8. Chestia cu programul se poate modifica: mic dejun la 8, gustare la 11, si tot asa, decalaj
  (40 ch mic dejun, 10 gust, 60 dejun,10 gust, 40 cina=160)
  (40 ch mic dejun, 20 gust, 60 dejun,20 gust, 40 cina=180)
  -daca esti putin plinut scazi carbohidratii la 160
  -daca faci insulina, dr stabileste nr de carbo, altfel degeaba ti-o mai faci
  -sunt obligatorii urmatoarele: 8 ore de somn pe noapte, miscarea usoara cum ar fi plimbarea in ritm alert, urcatul scarilor dar nu in graba, gimnastica aia de-o faceam in Generala, adica fara sa-ti solicite inima foarte tare
  -glicemiile mari de dimineata pot fi din cauza lipsei celor de mai sus, obligatoriile; cafeaua de dimineata omoara diabeticii incet, deci deregleaza si bruma de sanatate
  -gustarile ar trebui sa fie fructe, din experienta vb
  -interzise carnea de porc si vita in sange
  -interzise multe lucruri, se gasesc pe net

  Oricum, daca dupa 1 sapt de mesele alea regulate, miscarea, 8 ore somn nu te reglezi, ma duc in China! Tot adunate de prin jurul meu: intreruperea tratamentelor nu duce la nimic bun, eventual la spital, la o reevaluare! Nu e voie stres deci press ignore la tot si toate, macar 1 sapt. Pentru mai multe sfaturi, email me ca-s multe de spus pe tema diabetului.

  Sanatate!

Leave a Comment