Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

02.25.10

Interes şi indiferenţă – motivaţie de viaţă

Posted in Sănătate at 5:41 am by rast

Am scris mai demult despre interes şi indiferenţă, despre cum vede învăţătura lui Gurdjieff această problemă.

Găsiţi post-ul aici.

Pe vremea aceea eram mândru de mine că am urmat o cale de ascensiune spirituală, ajungând la o viaţă fără interese. Am fost, peste 30 de ani, mânat în viaţă de diferite interese/pasiuni, ceea ce mi-au dat motivaţii de viaţă, de cunoaştere, etc.

Am ajuns la o lipsă de interese de viaţă… la o indiferenţă foarte mare. Această lipsă de motivaţie este valabilă şi în acest început de 2010. Pe de o parte este un lucru bun: mă fereşte de diverse strass-uri în viaţă. Are multe beneficii, mai ales spirituale: economiseşte o energie psihică care se poate transforma în capacităţi intuitive despre viitor (Jules Verne) sau alte chestiuni (Einstein) ale vieţii. Depinde de direcţia în care îţi îndrepţi acea energie câştigată.

Eu am directionat-o spre a afla (intuitiv) cum a creat Natura (Dumnezeu) viaţa şi în ce fel rasa umană “şi-a bătut joc” de acest mediu natural în care am fost aşejaţi de creatorul nostru.

Am făcut o comparaţie între ceea ce am intuit/simţit că ar fi viaţa naturală şi ceea ce trăiesc/trăim zilnic, în acest început de mileniu III. Mă “apucă jalea”, motiv pentru care am început să-mi doresc Moartea… sătul de această viaţă “sucită” de la menirea ei.

După incidentul de la începutul anului, când m-am convins că mai am ceva de făcut pe aici, prin viaţa asta… , m-am hotărât să-mi îmbunătăţesc la MAXIM condiţiile în care trăiesc.

Am “aruncat”: de 6-7 zile insulina cu care mă “îndopau” medicii, de 1 zi pastilele pe care le luam ca înlocuitor…

Azi m-am simţit mult mai bine, chiar dacă glicemia a fost ceva mai mare: 340.

Tot astăzi cred că am găsit cauza unei alte afecţiuni de care “sufăr” şi de care am vorbit într-un post anterior: hipotensiunea.

Sângele este pompat în organism de către inimă. Inima trebuie să bată suficient de tare, astfel încât să producă o presiune suficientă să împingă sângele până în cele mai îndepărtate colţuri/extreme.

Eu, probabil şi alte persoane, ne-mai-având interese de viaţă, inima nu mai funcţionează cu puterea de a împinge sângele cum trebuie. Când stau în picioare, sângele (ajutat de forţa gravitaţională) se duce, cu preponderenţă, spre picioare, lăsând ne-alimentat creierul. Pentru a-l alimenta cu cât sânge are nevoie, inimii îi trebuie suficientă tărie să învingă forţa gravitaţională.

Interesele, pasiunile, stările de nervozitate fac să crească tensiunea, puterea inimii de a face presiune în vasele de sânge.

În poziţie orizontală nu sunt probleme, nici când stau pe scaun (vasele de sânge sunt pe sub genunchi, stând pe scaun se obturează puţin, creeând presiune in sistemul vascular, sângele ajungând la creier), nu am simptome de hipotensiune. Acest lucru îmi dovedeşte că inima este sănătoas, dar îi trebuie un stimulent să bată mai tare.

Este vorba de o emoţie, un interes, o motivaţie de viaţă.

La marea majoritate a oamenilor hipertensivi, care sunt oameni normali, cu pasiuni, dorinţe, supărări zilnice frecvente, presiunea prea mare este o problemă. Dacă ar putea să-şi controleze emoţiile (inteligenţă emoţională), le-ar reduce şi ar lăsa o pauză inimii, să bată mai încet… să se odihnească.

Să văd dacă obţin rezultate!

1 Comment »

  1. mihaela Said:

    February 25, 2010 at 8:00 am

    Eu cred că este nevoie să te bucuri de lucrurile mărunte ale vieţii, chiar un fel de mâncare bun şi preparat de mama ta, o zi cu soare, o carte bună, o excursie prin împrejurumi, o discuţie cu un prieten, muzica care-ţi place. Nu căuta satisfacţii multe din exterior, nu vin sau sunt înşelătoare, adică cum au venit au şi plecat şi ai rămas din nou singur cu gândurile tale. Osho spune că cel mai greu este să fii cu tine însuţi în linişte fără să faci nimic, abia atunci ai ajuns la tine, te-ai centrat în interior şi experimentezi bucuria de a trăi. Eu am încercat şi aşa este.
    M-am zâmbit bine la Eu şi zodia mea, felicitări.

Leave a Comment