Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

04.25.11

Diabet mody – bănuieli

Posted in Sănătate at 2:39 am by rast

Toţi medicii, anul trecut şi anul acesta, mi-a spus că: “gata cu mody… ai diabet… trebuie să faci insulină“.

Nu sunt un tip încăpăţânat… nu ţin la ideile/părerile mele, decât dacă sunt convins că sunt adevărate/reale. Idea că mody-ul nu a trecut la mine, este o bănuială, nu o certitudine. Din acest motiv caut cât mai multă informaţie despre această boală, numită mody.

Era o vorbă: “teoria ca teoria, practica ne omoară“. Ca în majoritatea cazurilor, eu sunt un tip “pe dos” :) , adică… pe mine “mă omoară teoria“, cu practica stau mai bine. Bănuiala că am mody, o am din practica vieţii mele, fiind atent la problemele mele. Motivul principal pentru care bănuiesc că am mody, este că: atunci când fac insulină, mă simt rău… simţindu-mă mult mai bine cu glicemii mari… exact pe dos :) ca oamenii cu diabet. Adică, oamenii cu diabet (celulele de pe pancreas nu pot fabrica insulina necesară organismului lor sunt moarte) se simt rău cu glicemii mari, dar mai bine când fac insulină.

Necesarul de insulină a organismului meu a scăzut. De ce? Pentru că necesarul de glucoză a scăzut.

Să explic, mai pe larg: un om normal are nevoie de o cantitate de glucoză, generată de 200 – 300 grame de glucide… în funcţie de efortul fizic.

- oamenii cu activitate fizică redusă (servici static) – 200 grame

- oamenii cu activitate fizică moderată – 250 grame

- oamenii cu activitate fizică mare (tăietori de lemne, hamali, salahori, etc) – 300 grame

La omul normal, chiar în micile pauze de efort muscular, muşchii rămân puţin încordaţi… programatorii (apropo :) , subsemnatul este programator) solicită permanent anumite categorii din muşchii spatelui şi umărului. Io, rast pe numele de bloger :) , am făcut tehnici de relaxare yoga. Muşchii mei sunt foarte relaxaţi, nu prea consumă au nevoie de multă glucoză… doar pentru metabolismul bazal.

Omul normal, are o minte care nu ştie să tacă, nu ştie să oprească fluxul gândurilor. Io, subsemnatul rast, am făcut tehnici de relaxare mentală. Mintea mea este aproape moartă. Eu simt, mă bazez pe intuiţie, pe ceea ce simte inima, pe inteligenţa emoţională. Îmi pot controla “generatorul de gânduri”, dar îmi trebuie un motiv de gândire. Nu pot gândi “verzi şi uscate”… ca oamenii normali. Am făcut ani de exerciţii pentru a ajunge aici. Nu renunţ.

Trag linie, adun şi spun rezultatul: necesarul de glucide al organismului meu este sub 75 glucide pe zi. Sau:

  • va trebui să fac nişte exerciţii fizice să-mi solicit muşchii
  • va trebui să programez mult – să-mi solicit creierul… gândurile

În articolul de aici, la paragraful:

“Următoarele caracteristici sugerează posibilitatea existenţei unui diabet MODY

se enumeră:

- Diabet cu debut juvenil – l-am avut de la 13 ani

- prezenţa diabetului la cel puţin două generaţii – nu mă încadrez… la mine, cauza mody este că muşchii sunt relaxaţi şi gândurile suspendate

- Absenţa anticorpilor la dozările imunologice – nu am făcut d’astea nu ştiu… nici măcar nu ştiu ce sunt alea :(

- Absenţa obezităţii – la mine este chiar foarte absentă… la o înălţime de 187 cm, am 70 kg. Cam cu 15 kg. mai puţin decât greutatea normală

- Prezenţa rinichiului polichistic – nu ştiu ce rinichi am… voi face cercetări

Tot în acel document am găsit o frază care contrazice însăşi definiţia mody-ului:

Hiperglicemia cronică de orice cauză conduce în cele din urmă inevitabil la apariţia leziunilor vasculare şi implicit a complicaţiilor microvasculare ale diabetului“… se spune că cei cu mody… “nu mureau“… adică nema complicaţii. (Alooooo… :) eu nu gândesc, voi gândiţi… nu mai învăţaţi pe de rost… judecaţi ceea ce învăţaţi)

Leave a Comment