Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

03.05.10

Diabet, glicemie, complicaţii

Posted in Sănătate at 12:19 am by rast

Nu se ştie prea multe despre boala de diabet. Chiar şi în acest caz, ca în tot ceea ce înseamnă informaţie/cultură/educaţie în mileniul III, nu se cunosc adevăratele principii, implicaţii ale unor manifestări ale organismului uman.

Diabetul nu este o boală a sângelui, aşa cum s-ar crede datorită glicemiei (procentul de glucoză din sânge). Ce se întâmplă în fiziologia umană. Prin alimentele care le mănâncă şi transformările lor în tractul digestiv, glucoza pătrunde în sângele omului. Sângele o transportă în tot organismul, în toate ţesuturile acestuia, putând hrăni orice celulă a organismului.

Glucoza singură, nu poate intra în celulă, astfel încât să-i fie hrană. Glucoza intră în celulă cu ajutorul insulinei. În cartea care am citit-o (scrisă de Iulian Mincu – profesor la facultatea de medicină – catedra de metabolism şi nutriţie – din Bucureşti, înainte de evenimentele din 1989) insulina era definită ca “cheia care deschide porţile celulei”.

Pancreasul “fabrică” insulină, o varsă în sânge; sângele o transportă în tot organismul şi ajută glucoza să intre în celule.

De ce este diabetul o boală aşa gravă?

Organismul bolnav de diabet (boală a pancreasului care nu mai poate “fabrica” insulina necesară), celulele acestuia, nu sunt hrănite. Celulele rămân “flămânde”… şi astfel organele respective (din a căror componenţă fac parte celulele respective) se “îmbolnăvesc” şi ele, boli ce poartă denumirea de “complicaţii ale diabetului”.

Eu am glicemie mare, dar nu am complicaţii… unii medici se miră… glicemie foarte mare şi complivaţii nik!

Ciudăţenie foarte mare!

Sunt unele persoane, care doar după o periadă de 3-4 ani de boală au complicaţii foarte mari. Eu, după 25 de ani de boală… nu am.

Logica mea de programator, aspirant la webmaster :) , mă face să iau chestiunea de la coadă la cap: nu am complicaţii, deci celulele organismului sunt hrănite… nu suferă de foame. Întrebarea este: ce mănâncă celulele organismului meu?

Dacă ţinem cont că mănânc frecvent fructe ne-preparate şi multe vegetale/legume… ţinând cont şi de noile descoperiri ale ştiinţelor medicale actuale, care fac diferenţa între glucoză şi fructoză, există un oarecare răspuns la întrebarea: ce papă celulele!

Fructoza, odată pătrunsă în sânge, nu are nevoie de insulină pentru a intra în celule. Ea intră singură, celula putând s-o metabolizeze, furnizându-şi energia necesară şi hrănindu-se.

4 Comments »

 1. mihaela Said:

  March 6, 2010 at 7:54 am

  Există restricţii pentru fructe dulci ? Dar legume, chiar toate pot fi mâncate ? Eu ştiu că diabetul, dar şi alte boli precum dreglările hormonale ale tiroidei, dau complicaţii dacă sunt netratate.
  Setează-ţi ceasul la computer, e dat peste cap.

 2. mihaela Said:

  March 6, 2010 at 10:35 am

  Budişti spun: “orice rău care nu te afectează este un rău care a mai murit în lume”.
  Nu mi-am propus să-ţi minimalizez boala ci doar să port o discuţie cu mai mult optimism…. probabil nu am reuşit…îţi doresc multă sănătate.

 3. rast Said:

  March 7, 2010 at 12:52 am

  Ora afisata, pe blog, ca fiind ora la care a fost scris mesajul, este ora serverului care face hosting la descult.com… nu este ora computerului de la care se scrie mesajul!
  Ai dreptate! Diabetul si alte dereglari, dau complicatii… de asta sunt eu “revoltat” impotriva medicilor care sustin ca eu am un diabet foarte dezechilibrat… unde sunt complicatiile?

 4. mihaela Said:

  March 7, 2010 at 9:51 am

  M-am gândit, mai apoi, că este de la server. Nu îl pot seta corect !…la început m-a indus în eroare.
  De ce nu încerci la Dr. Târgovişte de la Bucureşti, ştiu că este un diabetilog bun….l-am văzut pe la firmă, demult când lucram la Lilly. Insulina pe care o foloseşti este de la Novo sau de la Lilly ?… căci aceştia erau concurenţii mai importanţi de pe piaţă, iar nici un caz nu ţin să-i laud pe cei de la Lilly… ba chiar deloc.

Leave a Comment