Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

01.23.08

Regim alimentar

Posted in regim diabet at 10:41 am by rast

Am multe idei! Sa fac dierite site-uri sau programe care să ofere diferite servii. Unele dintre ele le-am scris şi aici, pe blog. Unele le am stocate pe HDD-ul din dotare de la mama natura. Altele îmi vin zi de zi. Dar, toate astea au pălit în faţa accidentului ce tocmai l-am trecut şi din care am revenit la viaţă.

După accident mi-a venit ideea de a face un program de monitorizare a regimului alimentar al unui bolnav de diabet zaharat. De câteva zile mă tot gândesc cum să încep, ce interfaţă cu utilizatorul să concep. Eram puţin nehotărât: mă întebam dacă este util un astfel de program – mai recent mi-a venit ideea de a face un site, care să ofere serviciul de monitorizare. Orice persoană se poate înscrie şi poate să-şi introducă datele personale şi analizele efectuate. Credeam că lumea ştie nişte principii alimentare de bază şi nu vedeam o utilitate stringentă a unui astfel de serviciu (îl numesc serviciu web, chiar dacă el va fi un program Java) . Postul de aici m-a tras de mânecă şi m-a făcut să-mi pun mult mai serios problema unui astfel de serviciu. Am făcut aceeaşi greşeală: nu am mâncat suficienţi carbohidraţi – cum sunt ei numiţi pe site-ul dietei Atkins.

Un astfel de serviciu va fi foarte nişat, va avea un public ţintă foarte clar definit, dar nu se va reduce doar la persoanele care au diabet zaharat. Se extinde la acea categorie de persoane care vor să ţină un regim de slăbire: să mănânce proponderent proteine. Dar nu numai atât, serviciul se extinde la toţi cei care vor să vadă starea lor de sănătate. Multe persoane au prodispoziţie la a face diabet. Lipseşte scânteia care să aprindă butoiul pancreasul.

Am prins ideea că puţină lume ştie despre aşimentaţie. Aşa cum se spune şi pe site-ul dietei Atkins, se pare că nu pra există documentaţie pe Internet despre un regim alimentar sănătos… ca să nu spun reţional. Voi încerca să dezvolt, pe lângă acest serviciu, şi un site cu documentaţie. Dar o documentaţie venită din practică, nu din teorie, stând confortabil într-un fotoliu. Am destule cărţi cu sfaturi şi precizări pe care le-am urmat în decurs de ani de zile. Deja mi-am făcut un plan – adaptabil şi cu posibilităţi de modificare funcţie de ce mai apare pe Internet.

În primul rând vreau să subliniez faptul că acest program/serviviu se încadrează foarte bine în categorie dezvoltare personală (orice fel de dezvoltare personală: naturală sau mai puţin naturală) . Un regim alimentar adecvat îţi oferă energia fizică şi psihică să te poţi ocupa de cele ce te interesează.

Un regim alimentar dez-echilibrat îţi consumă energia (fizică şi psihică) , făcându-te să baţi pasul pe loc în intenţiile sau dorinţele tale.

3 Comments »

 1. Ionut Said:

  January 24, 2008 at 2:25 am

  Eu unul te voi sustine in idee. Nu stiu inca ce si cum, dar te voi sustine. :)
  Intr-adevar cred ca e nevoie de un site care sa fie mai complex, sa aiba detalii despre alimente, alimentatie, controlul regimului alimentar.
  Daca ai ganduri mai concrete, daca gasesti butonul, da-mi un semn sa vedem daca pot ajuta cu ceva.
  Si da, pe net-ul romanesc nu prea sunt detalii despre asa ceva..

 2. rast Said:

  January 24, 2008 at 3:03 am

  Am ganduri concrete. “Ma invart” in jurul unei carti despre diabet. Mi se par niste informatii foarte bine explicate, intr-un libaj accesibil. S-ar putea sa respect structurarea cartii si sa, pe langa site-ul respectiv, ;i o carte in format *.pdf. Nu voi capy-paste ceea ce este scris acolo, nu vreau sa incalc legile copyright-ului. Oricum cartea va fi mai complexa, va fi si despre slabit, nu numai diabet.
  E greu sa-ti trimit mesaje cu ideile care le am :) , ar trebui sa fie cel putin 2 mesaje pe zi. Am o groaza de idei. Timp sa le pun in practica imi trebuie.
  Am inceput deja munca. In cartea de care iti spuneam am gasit un tabel (se intinde pe vreo 8-9 pagini) cu alimente. Contine foarte multe alimente, cu continutul lor in proteine, lipide , glucide si calorii.
  Am introdus deja 3 alimente :)
  Daca “tii strans”… s-ar putea sa public acel tabel pe blog, daca nu, o voi face intr-un site care imi da posibilitatea de a UpLoad-a o pagina mare.

 3. Ionut Said:

  January 24, 2008 at 8:22 am

  tin strans :)

Leave a Comment