Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

04.09.07

Dilema regelui

Posted in Povestiri cu tâlc at 4:31 am by rast

A fost odată un rage tânăr, care fu prins odată într-o luptă cu armatele împărăţiei vecine. Monarhul împărăţiei vecine ar fi putut să-l omoare imediat, dar gândindu-se poate la tinereţea prizonierului îi oferi libertatea, cu o singură condiţie: ca în decurs de un an, regele cel tânăr, să afle răspunsul la o întrebare dificilă şi să aducă răspunsul în anul următor, chiar în ziua în care a pierdut bătălia. Întrebarea era: “Ce vor cu adevărat femeile?”

O asemenea întrebare poate să încurce chiar minţile cele mai cunoscătoare din regat, gândi tânărul rege, care ştiu atunci că a primit o sarcină imposibilă. Accetând totuşi provocarea pentru că n-avea încotro, el plecă cu promisiunea că se va întoarce cu răspunsul, sau se va pregăti să moară exact peste un an.

Ajuns acasă el luă la întebări toate femeile din regat, de le prinţese până la bucătărese şi prostituate, apoi întrebă preoţi, înţelepţi, ţărani, cerşetori, chiar şi măscăriciul curţii fu rugat să-şi dea cu părerea. Nimeni însă nu putu să dea un răspuns satisfăcător.

Mai rămăsese doar o vrăjitoare – Muma Pădurii – o făptură urâtă, ştirbă şi cocoşată care trăia într-o pădure, înconjurată de animalele şi farmecele ei. Regele ştia că vrăjitoarea îi va cere un preţ exorbitant, dar ziua când trebuia să dea răspunsul era atât de aproape încât el se găndi că nu mai are practic nimic de pierdut. Vrăjitoarea ceru în schimbul răspunsului ca regele să se căsătorească cu ea. Regele acceptă alianţa cu inimă grea şi gândind la propria înfrângere, dar dincolo de interesul personal el gândi atunci că este mult mai important să se afle neapărat răspunsul la acea întrebare l-a care n-a putut răspunde nimeni. Răspunsul pe care vrăjitoarea i-l dădu era că:

“Ceea ce doreşte o femeie cel mai mult este să decidă ea însăşi ce face cu viaţa ei”.

Monarhul ţării vecine văzu corectitudinea răspunsului primit, şi din ziua aceea între cele două ţări se instaură o pace şi o prietenie trainică.

Între timp, la palatul tânărului rege se făceau pregătiri de nuntă. Fiind o persoana de o integritate deosebită, el se purta frumos cu viitoarea soţie şi îi asigură tot ce avea nevoie pentru viaţa împreună, vorbindu-i întotdeauna cu multă răbdare, bunătate şi respect. În dimineaţa zilei în care urma să aibă loc nunta, el intră în camera ei, aducându-i în dar un minunat buchet de flori.

Dar spre surpriza lui, în locul unei vrăjitoare urâte, îl aştepta o fată de o frumuseţe orbitoare, îmbrăcată în cea mai splendidă rochie de mireasă.

Regele întrebă cum de s-a schimbat astfel… iar ea răspunse că vrăjitoarele sunt maestre în ale Transformării, şi jumătate din timp, de acum înainte, ea va avea aspectul de Muma Pădurii, iar cealaltă jumătate ea va arăta frumoasă ca Zâna Florilor. Fata îi spuse iarăşi că el are dreptul să aleagă în care din cele două aspecte şi-ar dori să apară ziua, şi în care îşi doreşte să apară noaptea.

Grea dilemă pentru tânărul mire care, îndrăgostit până peste cap dintr-o singură privire, ar fi vrut să meargă cu ea oriunde, şi să o arate întregii lumi… dar pe de altă parte, desigur, tare ar fi vrut să îmbrăţişeze şi noaptea în intimitatea iubirii, tot pe soţia cea frumoasă.

Stând strâmb şi judecând drept, ragele răspunse:

- Te las pe tine sâ alegi. Tu trebuie să decizi ce să faci cu viaţa ta.


Spunând, mai demult, povestea asta unei tipe, mi-a răspuns că şi un bărbat, tot asta îşi doreşte… o fi ştiind ea, femeia, ce ştie…  :)  ”minţile cele mai cunoscătoare din regat”… îmi aduc aminte de o poezie de Mihai Eminescu: “Povestea magului călător în stele”, în care este vorba despre un rege bătrân care, înainte de a-l sui pe tron, îşi trimite fiul la un bătrân înţelept care trăia retras în nişte munţi. L-a trimis acolo pentru a dobândi înţelepciune şi a înţelege deşertăciunea unei vieţi trăite doar pentru plăceri.  ”Regele acceptă alianţa cu inimă grea şi gândind la propria înfrângere”… ăsta da, cataclism  :)   o nevastă gen Forest Mother (muma pădurii)… când te trezeşti dimineaţa şi o vezi, să te sperii pentru toată ziua  :) .”Monarhul ţării vecine văzu corectitudinea răspunsului primit, şi din ziua aceea”… mare derbedeu  :) monarhul… pusese ochii pe înţeleapta vrăjitoare…  

 

3 Comments »

 1. ela Said:

  April 24, 2007 at 6:41 am

  intamplator am a juns la site-ul tau, mi s-a parut interesant, insa cam fara culoare, predomina tonuri d e cenusiu………..oare d e ce?
  sa revin insa la subiect………….consider ca fiecare om doreste sa faca ce vrea cu viata lui………nu cred ca asta isi doresc cu adevarat femeile, spun sa mai cauti raspunsul, iar daca nu il gasesti s a ma intrebi s i pe mine …………pa!

  p.s.: pune putina culoare pe site

 2. rast Said:

  April 24, 2007 at 3:23 pm

  > spun sa mai cauti raspunsul,
  Unde ai vazut in “site-ul meu” ca eu caut raspuns la aceasta intrebare???
  Ce am scris aici este o “povestire cu talc”!!!

 3. daniela Said:

  September 16, 2007 at 12:39 am

  Eu spun ca judecata tanarului rege este cea mai buna, pentru ca a lasat-o pe ea femeia sa decida (.grea decizie)
  Iar cum femeile cum sunt schimbatoare precis ca-i va fi foarte greu frumoasei”vrajitoare” sa ramana la o decizie luata pana la sfarsit.

  Tatal meu , mi-a spus asa :cand eram copila, adolescenta., pentru ca tot mereu Il asaltam cu intrebari despre orice :
  Barbatul este mai rational gandeste numai cu capul ,iar femeia si cu inima .
  Sau barbatul cand a luat o decizie este clar ca nu mai poate fi schimbata, pe cand femeia nu este asa; ea mai chibzuieste, mai negociaza cu ea insasi se gandeste oare am facut bine trebuia sa fac altfel.

  Si raspuns la ce-si doresc femeile :”sa decida ea insasi ce face cu viata ei” si adaug eu – a barbatului pe care-l simte ca o iubeste.

Leave a Comment