Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.04.09

XML parser

Posted in PHP at 10:58 pm by rast

Mai nou… :) !!! Când aud cuvântul parser (parse – a analiza: pe limba lui Eminescu :) ) mă strânge ceva în spate pe creier. De mai mult de 30 zile caut diferite parser-e: pentru fisiere HTML sau CSS.

Încercând să-mi fac munca mai uşoară, la site-ul la care lucrez, am început să stochez anumite date în fişiere *.xml. Teoretic altă belea: parser-e XML. Practic: am găsit cea mai bună soluţie pentru mine – funcţii de parse-are native, implementate în limbajul PHP. De vreo 7-8 zile folosesc fişierele XML şi funcţiile de parse-are. Sunt cam alambicate. Parser-ul de XML implementat în PHP “gândeşte” deosebit faţă de alte funcţii PHP, dar odată prins acest mod de algoritm, poţi face multe lucruri cu aceste fişiere XML.

Am făcut multe programe cu baze de date (PHP şi MySQL). Am început să folosesc XML ca modalitate de stocare de date. RECUNOSC: folosind o bază de date (server de baze de date) este mai simlu… decât cu XML. Dar la site-uri web depinzi de hosting… dacă au, sau nu, instalat un server.

Majoritatea CMS-urilor (Drupal, Joomla, WordPress, etc..) folosesc baze de date.

Nu folosesc baze de date din cauză că vreau să fac o aplicaţie care poate rula de pe un CD.

1 Comment »

  1. cti97 Said:

    June 13, 2009 at 8:11 am

    vezi ca am descoperit zilele astea pivot si pivotx care au posibilitatea de flatfile in loc de db – ma gandeam sa-l incerc – poate-ti foloseste la ceva …

    si xml-urile sunt bune, dar destul de limitate in utilizare, dupa umila mea parere – sunt mai mult folosite pentru a stoca date de output, nu de input.

Leave a Comment