Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

06.09.08

Trefic vizitatori pe site

Posted in PHP at 11:08 pm by rast

Pe blog am pus cele două contorizări de trafic, de la trafic.ro şi de la countomat.com. Acum, statisticile oferite de cele două servicii gratuite :) , sunt asemănătoare… dar nu identice. Apar unele diferenţe, aproape nesemnificative, cu aproximare: sub 5%.

Pentru mine, ca utilizator al acestor servicii, care urmăresc traficul pe site şi trag anumite concluzii, nu ar fi o problemă, aceste diferenţe. Dar, ca programator, îmi pun problema: de ce apar astfel de diferenţe? Odată ce un vizitator accesează pagina, el ar trebui contorizat de ambele servicii.

Un posibil motiv ar fi aglomerarea şi puterea acelui site ce oferă serviciul de contorizare. Dacă doi vizitatori, accesează aproape simultan o pagină dim site, datorită vitezei scăzute a procesării informaţiilor, unul dintre servicii nu va contoriza/înregistra al doilea vizitator.

De multă vreme intenţionam să realizez un astfel de serviciu. Pe lângă planurile puţine ce le am prin minte :) , a mai apărut unul, dând din coate. Azi de dimineaţă am avut o surpriză de la countomat.com, care la secţiunea: “Visitor Locations” arată, pentru data de 09.06.2008, doi vizitatori din Bosanci. Această comună, trezeşte în mine oarece amintiri :) , străbunica mea a locuit aici, unde şi eu am stat “fracţiuni” din copilăria mea, de până la 7 ani.

Această facilitate de localizare a vizitatorilor, este o posibilitate mai recentă a serviciilor web. Este, pentru mine, o provocare profesională, de a găsi şi implementa, această facilitate.

2 Comments »

  1. CTI97 Said:

    June 10, 2008 at 6:25 am

    difera algoritmii de numarare, de aici apar diferentele. de ex, se intampla sa ai mai multe vizite de la un singur ip si un serviciu sa-ti “vada” doi vizitatori in timp ce altul iti va adauga doar un singur vizitator … asta ar fi cea mai rapida explicatie. In teorie se mai complica lucrurile.

  2. rast Said:

    June 10, 2008 at 11:38 pm

    Aha! Adica ip-ul respectiv sa fie un gateway pentru cei doi sau mai multi vizitatori?

Leave a Comment