Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

07.28.07

Suferinţa

Posted in Mărturisiri at 6:44 am by rast

Voiam să scriu azi un citat de Osho care conţinea nişte idei interesante, dar era vorba despre cauza suferinţei. Cauzele, aşa cum le vedea Osho, mi se par corecte, numai că “ideea de suferinţă” nu mi se pare o exprimare corectă. Ceva oarecum asemănător cu “ideea de iluminare”: este prea puţin definită.

Suferinţa include o gamă foarte mare de stări fizice sau psihice dezconfortante. Cineva care are o durere de dinţi, suferă; dar are o definire mai exactă: durere de dinţi. Sau durere de ficat sau, durere de stomac, etc…

Deci, suferinţa incluzând o gamă foarte mare de “dureri”, nu se poate vorbi de “cauza suferinţei” ci, se poate discuta, detaliat chiar, cauza fiecărei “dureri”.

În altă ordine de idei, m-am gândit mult la termenul “dezvoltare personală” şi la semnificaţia lui. În lume, în ziua de azi, el are o semnificaţie de a obţine un succes mai mult sau mai puţin social.

Aşa cum îl “văd” eu, ca o dezvoltare a adevâratei personalităţi sau, aşa cum definea Gurdjieff, o dezvoltare a personalităţii conform cu esenţa fiinţei (sau, conform filozofiilor orientale, cu corpul cauzal).

Din acest motiv, pentru a nu face confuzie cu dezvoltarea personală ce implică un succes, m-am gândit să folosesc termenul de “dezvoltare personală naturală”. Am adăugat sintegmei, cuvântul natural, deoarece “esenţa” fiinţei este un dat nativ, natural, cu care copilul se naşte şi pe care, tânărul şi mai apoi maturul, îl uită… îl înghesuie undeva într-un colţ al minţii şi se ghidează după valorile sociale învăţate.

Leave a Comment