Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.15.07

Prostia omenească

Posted in Mărturisiri at 8:00 pm by rast

Dau curs unei întrebări adresate de daniela, de aici, şi încep cu sfârşitul:
“impartirea indivizilor in sensibili ,bine educati si ghiolbani care sunt tot mai multi”… făcând referire la un citat de Osho, de aici, ghiolbanii sunt oamanii cei mai goi. Ei încearcă să-şi umple acest gol pe orice cale, una dintre ele fiind un anumit teribilism, că ei ŞTIU şi tu nu. Ei “îţi aruncă” acest lucru în faţă, crezând că eşti destul de fraier să-l crezi. Ei nu-şi dau seama că ai şi tu un sistem de judecată şi vorbele/comportamentul lor este trecut, de tine, printr-un filtru personal.

Oamenii sensibili au început să-şi umple acel gol. Nu mai sunt preocupaţi în exclusivitate de umplerea lui, şi încep să respecte ceea ce este în jurul lor. Au un oarecare respect şi pentru ceilalţi oameni. Aici e diferenţa: ghiolbanii sunt prea preocupaţi de umplerea golului lor, pentru a mai da atenţie şi celor din jur.

Prostia omenească nu este nativă. Orice copil dă dovadă de o isteţime proverbială, dar care dispare odată cu vârsta. Practic nu cu vârsta fiziologică, ci cu un fixism al mentalului. Aş defini prostia ca fiind adoptarea unor idei prea fixiste.

Prostul nu mai are “gândirea liberă”. El şi-a închis judecata într-un sistem de valori rigid, fix. Pentru el nu mai există altă posibilitate decât cea pe care o are implementată în mental.

Astfel de lucruri le-am înţeles şi eu mai bine abia după ce am citit cărţile lui Castaneda, mai precis: idea toltecilor despre rigiditatea punctului de asamblare. Cartea cea mai faină în acest context este “Focul lăuntric”.

3 Comments »

 1. daniela Said:

  September 17, 2007 at 1:13 am

  ….”si incep sa respecte ce este in jurul lor”, asa am fost crescuta, educata…
  BY!

 2. rast Said:

  September 17, 2007 at 1:52 am

  Si asa e bine.
  Eu am o vorba, putin cam ne-crestina…
  “Daca vreodata m-as intalni cu Iisus, i-as spune ca a facut o mare greseala: in loc de iubire, trebuia sa promoveze, ca valoare umana absoluta, respectul”

 3. daniela Said:

  September 17, 2007 at 7:48 am

  Rast ,
  ISUS A PROMOVAT IUBIREA SI SACRIFICIUL SUPREM DANDU-SI VIATA; oamenii respecta asta ?!
  - sau asa cum oamenii aplica iubirea ca porunca suprema , asa aplica si respectul fata de semeni.

  Totusi :
  Toate calitatile unui om deriva din IUBIRE…….si EA nu va pieri niciodata.

  “Dragostea este:

  indelung rabdatoare,
  este plina de bunatate, dragostea nu piznuieste,
  dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,
  nu se poarta necuviincios,
  nu cauta folosul sau
  ,nu se manie ,nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire ci se bucura de adevar;
  acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.”

Leave a Comment